Demarează proiectul "Sistem de monitorizare și contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la ROBERT BOSCH SRL"

Demarează proiectul "Sistem de monitorizare și contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la ROBERT BOSCH SRL"

Societatea ROBERT BOSCH S.R.L. cu sediul în Municipiul București, Str. Horia Măcelariu nr.30-34, punct de lucru în sat Jucu Herghelie, str. Robert Bosch, nr.1, în incinta Parcului Industrial Tetarom III, jud. Cluj, demarează începând cu data de 25.05.2022 implementarea proiectului “Sistem de monitorizare și contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la ROBERT BOSCH SRL”, SMIS 2014+ 149054, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare  Regională, în baza unui contract de finanțare încheiat cu MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul proiectului este reducerea consumului de energie la nivelul ROBERT BOSCH SRL prin implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a consumurilor de energie în cadrul societății. În urma monitorizării consumurilor se vor identifica cu precizie pierderile de energie și se vor lua măsuri pentru reducerea acestora, având impact direct în reducerea intensității energetice și a amprentei de carbon a companiei, ca rezultat direct al implementării proiectului.

Programul: Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 6 “Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 6.2  „Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali”.

Rezultatele așteptate: în urma implementării proiectului se estimeaza o intensitate energetica de 5,213 [kgep/ 1.000 euro]. Astfel, față de anul de referință (2019), va exista o optimizare a indicatorului  cu 0,036 [kgep/ 1.000 euro] respectiv, 0,685 %

Valoarea totală a proiectului: 835.231,25 lei inclusiv TVA, din care valoarea cofinanţării Uniunii Europene este de 574.323,75 lei.   

Data începerii proiectului: 01.10.2020

Data finalizării proiectului: 31.10.2023.

Codul MySMIS al proiectului: 149054

Loc de implementare: sat Jucu Herghelie, str. Robert Bosch, nr.1, jud. Cluj, în incinta Parcului Industrial Tetarom III.

Date de contact: la adresa de mai sus sau e-mail: Cristian.Stavariu@ro.bosch.com, persoană de contact dl. Cristian Stăvariu.

„Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”

Demarează proiectul "Sistem de monitorizare și contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la ROBERT BOSCH SRL"

Comenteaza