Foto DEMOLAT, ASFALTAT, NUMEROTAT, PARCAT: Mănăşturul, campion la parcări noi

În jurul pieţei Ioan Meşter din cartierul clujean Mănăştur s-a asfaltat spaţiul unde funcţionau garajele de cartier. Astfel au apărut locuri noi de parcare, iar zona e mai aerisită şi arată mult mai bine.  

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus la începutul anului că dintre cele circa 10.000 de garaje de cartier din oraş, în jur de 3.000 mii au fost demolate anul trecut, iar alte 2.000 erau pe lista anului 2022.

Scopul acţiunii demarate de municipalitate este acela de creare de noi locuri de parcare. Viceprimarul estima o creştere în procent de 20%, adică sute de locuri suplimentare de parcare în oraş. 

În jurul Pieţei Ioan Meşter din Cluj-Napoca demolările au început doar în urmă cu 3 luni. Din luna mai până în luna iulie lucrurile s-au mişcat pe repede înainte, iar zona e curată şi marcată cu noile locuri de parcare, care pe de-o parte vor facilita şi altor mănăştureni parcarea în zonă, iar pe de altă parte vor deveni surse de bani intraţi în bugetul local.  

În cele din urmă tote garajele din oraș vor fi demolate, dar etapizat, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în primăvara aceasta deoarece este mare nevoie de locuri mai multe de parcare în Cluj-Napoca. Conform statisticilor avem mașini tot mai multe, dar nu avem destule parcări pentru ele.

Comenteaza