Video Deputat PSD de Cluj: „Băieții mari ar trebui să facă un Guvern. Dacă nu ne putem înțelege, să facem anticipate”

Deputat PSD de Cluj: „Băieții mari ar trebui să facă un Guvern. Dacă nu ne putem înțelege, să facem anticipate”
| Foto: adevarul.ro

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu este de părere că „băieții mari” ar trebui să formeze noul Guvern, făcând referire la partidele cu cele mai multe mandate în Parlament, PSD și PNL.

Parlamentarul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre criza politică din România, despre desemnarea ca premier a lui Dacian Cioloș, dar și despre varianta alegerilor anticipate.

„Cred că pentru o stabilitate, băieții mari ar trebui să facă un guvern. Mă refer la cei care sunt reprezentativi și au procente multe obținute. Este o opinie personală. Dacă nu ne putem înțelege, să facem alegeri anticipate, asta e prima noastră opțiune ca partid. Trebuie să depășim cumva epoca aceasta pandemică”, a declarat, la ZIUA LIVE, Achimaș-Cadariu.

Deputatul social-democrat susține că lui Cioloș îi este imposibil să obțină o majoritate și să formeze un nou Guvern.

„Dacian Cioloș ar putea fi o soluție, a mai fost premier, are experiență, dar nu discut de el ca o persoană. Aici este vorba de reprezentantul unui partid care are un minim procent în alegeri. Dacă ne uităm raportat și la prezența la vot, vorbim de o mini-minoritate, într-o situație dramatică după cădere unui guvern de alianță care nu a funcționat. Cum ar putea să obțină o majoritate în condițiile date? Imposibil! 

Există exemple în istorie când partide mici au dat premierul și n-a funcționat nimic. Ar trebui găsită o soluție care să ne poată trece perioada asta de pandemie. Ar mai fi varianta să resetăm totul și să hotărâm rapid cine are majoritate în acest moment. Nu există două partide care să zici că se înțeleg perfect acum”, a afirmat parlamentarul clujean.

Achimaș-Cadariu a mai spus că poate o soluție de premier pentru a trece această iarnă era liderul UDMR, Kelemen Hunor.

„Referitor la alegerile anticipate, unii ar avea de câștigat, iar alții de pierdut. PSD a anunțat că nu va modifica listele de la ultimele alegeri parlamentare, dar fiecare partid își face propria judecată. Din poveștile pe care le-am auzit, am învățat că este greu să faci o majoritate pro-anticipate”, a precizat fostul ministru al Sănătății.

Comenteaza