Detalii șocante din Ucraina. Rușii sunt acuzați că îi violează pe ucraineni în fața familiilor pentru a-i umili

Detalii șocante din Ucraina. Rușii sunt acuzați că îi violează pe ucraineni în fața familiilor pentru a-i umili
| Foto: cotidianul.ro

Procurorul general al Kievului, Andri Kostin, a denunţat o „creştere drastică” a utilizării violenţei sexuale de către soldaţii ruşi ca armă de război în Ucraina.

Potrivit lui Kostin, intervievat de grupul german Funke Media şi de cel francez Ouest-France, victimele sunt atât femei, cât şi bărbaţi. Iar violenţa sexuală este folosită ca armă de război „pentru a-i umili pe ucraineni”.

Agenţia DPA susţine că „în multe cazuri, oamenii sunt violaţi, torturaţi şi ucişi de soldaţii ruşi. Violurile au loc adesea în faţa rudelor şi copiilor”. Kostin a explicat că inclusiv comandanţii ruşi deseori ordonă sau măcar sprijină violurile.

„Atrocităţile împotriva civililor fac parte din tacticile de război împotriva soldaţilor ruşi din Ucraina”, a declarat Wenzel Michalski, directorul biroului german al Human Rights Watch, pentru Funke Media Group.

„Actele violente comise de soldaţi, inclusiv violurile, nu sunt pedepsite de liderii politici ruşi şi de militari. Dimpotrivă, forţele care acţionează cu o brutalitate deosebită sunt lăudate”, a adăugat el.

Comenteaza