Dezastru înainte de Crăciun! Prefectul din Cluj: "Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri"

Dezastru înainte de Crăciun! Prefectul din Cluj: "Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri"

Prefectul Mircea Abrudean le cere clujenilor să nu mai meargă în weekend la mall, ci să se ducă la ore la care nu este aglomerat.

”Oamenii vin și tot ei sunt supărați că e plin mall-ul și fac poze și le pun pe Facebook. Le-am spus de fiecare dată să nu mai meargă în mall și să facă poze și să ne arătați cât e de aglomerat, pentru că știm”, a spus prefectul la Radio Fir.

El le cere clujenilor să se ducă la mall temporizat, nu toți sâmbăta și duminica sau în jurul prânzului. Prefectul e conștient de faptul că mall-urile sunt pline în weekend pentru că vin foarte multe persoane din județele adiacente. „După cum știm în fiecare weekend ajung zeci de mii de oameni din județele limitrofe, care vin la mall”, a mai spus acesta.

Mircea Abrudean recunoaște că puterile autorităților sunt limitate. „Degeaba noi asigurăm regulile, dacă în magazin nu se respectă regulile. Dacă sunt 50 de clienți într-un magazin de 20 de mp, atunci riscurile sunt foarte mari.

O soluție pentru evitarea aglomerației sunt comenzile online. „Nu este suficient să ne lamentăm, făcând poze. Este aglomerație pentru că și tu ești acolo. Se pot face comenzi online și este foarte ușor”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Comenteaza