DEZBATERE PUBLICĂ: Remenajare zona Expo Transilvania – cartier Mărăști

DEZBATERE PUBLICĂ: Remenajare zona Expo Transilvania – cartier Mărăști

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) îi invită pe clujeni la prima dezbatere publică din acest an, miercuri, 30 martie 2022, începând cu ora 17.00, tema acesteia fiind „Remenajare zona Expo Transilvania – cartier Mărăști”. 

 Dezbaterea se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino – Centrul de Cultură Urbană și online, pe platforma electronică ZOOM . Aceasta va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Prin proiectul denumit „Regenerarea zonei verzi ExpoTransilvania, amenajarea în baza conceptului walkable and smart-city a străzilor adiacente şi construire parking” va fi urmărită revitalizarea acestei zone din cartierul Mărăști prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente . Elementele arhitecturale propuse au rolul de facilita buna funcționare recreativă a parcului și de aduce completări simbolice și vizuale conceptului mai larg de amenajare a zonei.
La nivelul străzilor sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart. Străzile vizate: Str. Dâmboviţei - tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată; Str. Ialomiţei - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr; Str. Tribunul Vlăduţiu - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului; Aleea Dâmboviţei - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei.

Pentru înscrierea la cuvânt la dezbatere, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.

Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.

În perioada 2019-2021, dezbaterile organizate sub cupola CIIC au făcut parte din proiectul „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA), Axa prioritară 2 Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

În cadrul proiectului, mecanismele oferite de Centrul de Inovare și Imaginație Civică au fost utilizate în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza