Directorul BT Arena îi ia apărarea lui Boc: „Banii din chirii intră în economia Clujului, iar asta ar trebui să ne bucure”

Directorul BT Arena îi ia apărarea lui Boc: „Banii din chirii intră în economia Clujului, iar asta ar trebui să ne bucure”

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, este de părere că, în orice oraș care are o dinamică precum Cluj-Napoca, prețul chiriilor și al apartamentelor este la același nivel.

În urmă cu câteva zile, edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spunea că, dacă va scădea prețul chiriilor, va scădea și calitatea vieții în oraș. Ionuț Rusu susține ideea primarului Clujului și precizează că, principalul indicator care stabilește nivelul chiriei, este reprezentant de cerere și ofertă.

„Chiriile și prețul apartamentelor ridicate este un indicator în ceea ce înseamnă economia din acel oraș, nu cred că există vreun exemplu contrar, nu există un oraș care are o dinamică cum are Clujul și care are niște chirii mai mici. Chiriile sunt efectul direct al cererii și al ofertei. Acesta este principalul indicator care stabilește nivelul chiriei.

De asemenea, studenții joacă un rol foarte important în această ecuație. Tot timpul când cererea va fi mai mare ca oferta, când vin 100.000 de studenți care își caută chirie și apartamente, tot timpul va fi un preț mare la Cluj-Napoca. Pentru clujeni nu este așa o mare problemă, dar pentru cei care vin din afara orașului și se stabilesc aici, este într-adevăr un efort financiar. Totuși, acești bani intră în economia Clujului, iar asta ar trebui să ne bucure”, a declarat directorul BT Arena, la un post de radio local.

Comenteaza