A murit dirijorul clujean Răzvan Metea la numai 43 de ani. Era infectat cu COVID-19

A murit dirijorul clujean Răzvan Metea la numai 43 de ani.  Era infectat cu COVID-19

Lumea artistică este în doliu după ce dirijorul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Răzvan Metea, a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Artistul avea numai 43 de ani.

Muzicianul fusese internat în spital după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost în comă mai multe luni la rând însă, când lucrurile păreau să se îmbunătățească, a decedat.

"Colectivul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” anunță cu profundă durere trecerea în neființă a celui care a fost conf. univ. dr. Răzvan Metea – compozitor, dirijor, întemeietorul renumitului ansamblu orchestral Bigg Dimm A'Band. Profesor și muzician devotat, Răzvan Metea a fost unul dintre cei mai iubiți dascăli ai instituției noastre.

Prin activitatea sa, a animat viața culturală a orașului, a bucurat publicul larg la evenimentele cetății, a realizat colaborări inedite cu nume mari ale muzicii românești. Datorită lui, imaginea ANMGD a câștigat mult în notorietate, sălile fiind arhipline la concertele sale. (...)

Prin proiectele sale pline de emoție și energie, prin concertele memorabile, prin zâmbetul său larg ce îmbrățișa o lume întreagă, Răzvan Metea va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre!

Îți mulțumim că ai fost colegul nostru și că ne-ai dăruit din bunătatea ta, din veselia și din dragostea pentru viață. Ne bucurăm că am râs împreună, că am învățat împreună, că am cântat pe aceleași scene. Ne-ai învățat să dăruim necondiționat și ce înseamnă munca făcută cu pasiune, iar golul lăsat va fi imposibil de înlocuit, atât în cadrul cursurilor, cât mai ales în cadrul activităților cu studenții din Dimm A'Band.

Te vor plânge colegii, prietenii, profesorii, cunoștințele, studenții și toată lumea care te-a cunoscut și care a rămas marcată de zâmbetul tău și de bucuria care se citea pe fața ta în permanență. Suntem alături de cele două fete ale tale, dar și de părinții care trec prin aceste clipe cumplite pricinuite de trecerea ta la o lume în care de acum încolo vei cânta doar cu îngerii. Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace!", au anunţat colegii dirijorului pe pagina de Facebook a Academiei de muzică din Cluj-Napoca. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza