Drum de munte din Cluj, care trebuia făcut de Kiat, scos la licitație. Investiție de 74 de milioane de lei

Drum de munte din Cluj, care trebuia făcut de Kiat, scos la licitație. Investiție de 74 de milioane de lei
| Foto: CJ Cluj

Se licitează un drum de munte al cărui contract a fost reziliat ca urmare a stagnării lucrărilor de către societatea Kiat Group Construct.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a lansat licitația publică privind modernizarea și reabilitarea DJ 107P Gilău (DN1) - Someșu Rece - Mărișel - DN1R. Valoarea investiției este de 74 de milioane de lei, din fonduri europene. Durata de execuție e stabilită la 18 luni. Data limita de depunere a ofertelor va fi 18 mai.

În cadrul unei ședințe a CJ, forul legislativ a aprobat actualizarea noilor indicatori tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare și reabilitare a patru drumuri finanțate din fonduri europene, de 164 km. Ele sunt DJ 107P Gilău (DN1) - Someșul Rece - Mărișel - DN1R; DJ 107M Luna de Sus - Băișoara - Buru; DJ 109A Chinteni - Vultureni - Recea - Cristur - Dealu Jurcii; DJ 150 Viișoara - Ceanu Mare - Frata-Mociu.

„În urma rezilierii contractelor ca urmare a stagnării lucrărilor, este necesar să relicităm execuția pe aceste drumuri extrem de importante în angrenajul rețelei județene. În acest moment pregătim documentațiile aferente celor patru licitații, astfel încât lucrările pe acești 164 km să fie reluate în cel mai scurt timp posibil'', Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Necesitatea reluării licitațiilor pe DJ 107P, 107M, 109A și 150 a fost determinată de rezilierea contractelor subsecvente de proiectare și execuție cu asocierea condusă de Kiat Group Construct, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale asumate. La momentul rezilierii contractelor, stadiul fizic cumulat al lucrărilor pe aceste drumuri județene era de 20%.

În acest context, în urma expertizelor tehnice derulate pe parcursul anului 2020, dar și a modificării listelor de cantități necesare continuării lucrărilor, CJ a luat decizia actualizării bugetului aferent modernizării, astfel încât viitorii constructori să își poată îndeplini obligațiile asumate.

Ca urmare a stopării lucrărilor complexe de modernizare, în profunzimea căii de rulare, CJ Cluj a monitorizat permanent situația celor patru drumuri județene, motiv pentru care a derulat o serie de lucrări de întreținere curentă, finalizate inclusiv cu așternerea de covor asfaltic.

Comenteaza