"Când străinii se raportează la România, pe lângă Hagi, Nadia, Dracula, să vorbească și despre UNTOLD"

"Când străinii se raportează la România, pe lângă Hagi, Nadia, Dracula, să vorbească și despre UNTOLD"

Edy Chereji, comunicatorul festivalului-vedetă din România: Untold, a venit cu ideea organizării festivalului şi la Bucureşti sau la Timişoara. Acesta vrea ca festivalul să devină emblematic pentru România. 

Festivalul s-a încheiat recent, după patru zile în care mai mult de 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, au venit să asculte muzică live la Cluj-Napoca. După ce anul trecut festivalul nu s-a ținut, din motive de pandemie, anul acesta organizatorii spun că participanții s-au bucurat de condiții de maximă siguranță, „în cel mai sigur loc public din România”, și anunță că ediția din 2022 va avea loc.

În opinia lui Edy Chereji, este un clișeu că tinerii trebuie să meargă doar în cluburi și să stea toată noaptea, iar cei în vârstă să meargă doar la operă. Nu există vârstă-limită pentru Untold.

”S-a întâmplat un lucru tare haios în festival acum. Cineva care pune muzică la festival, unul dintre DJ-ei, și-a adus bunicul la festival, bunic care a fost de la prima ediție a acestuia. Dar avea o problemă, cum să îi facă check-in-ul online, că are 90 de ani, și aplicația noastră nu mergea în spate până la vârsta bunicului!”, povestește omul de la Untold. Care se simte parte dintr-o poveste care a schimbat percepția despre România.

”Sunt foarte fericit cu ce fac. Reușesc să fiu parte dintr-o poveste care a schimbat percepția multora despre România. În mintea mea încă din primul an asta a fost: ”Hai să reușim să facem ceva pentru această țară, ceva care să devină emblematic, ca atunci când străinii se raportează la România, pe lângă Hagi, Nadia, Dracula, să vorbească și despre Untold. Și atunci sunt foarte fericit că fac parte din proiectul ăsta”, a decarat Chereji la emisiunea lui Lucian Mîndruță, ”Ediția de dimineață”, de la Digi 24.

Nu doar pentru cât cheltuiește fiecare participant pe toată perioada festivalului, ci și pentru îmbinarea plăcutului cu utilul, Edy Chereji este de părere că publicul de la Untold, atunci când vine la festival, are impresia că, de fapt, merge într-un city break la Cluj.
 
Dar omul se gândește la mai mult. ”Avem idei pentru București. La timpul potrivit! Deocamdată avem proiectul de la Timișoara. În 2023 vom face al treilea festival din familia noastră la Timișoara.”, explică el.

Comenteaza