După Ferdinand și Blaga, urmează Bd. 21 Decembrie

După Ferdinand și Blaga, urmează Bd. 21 Decembrie
| Foto: Planwerk

Primăria Cluj-Napoca a lansat două licitaţii pentru obiectivul de investiţii lucrări de modernizare Bd. 21 Decembrie.

Servicii de consultanță în management de proiect pentru lucrări de modernizare a Bd. 21 Decembrie. Acestea sunt realizare de benzi dedicate transportului în comun - Etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare spațiu public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban), conform cerințelor caietului de sarcini și a documentației aferente.

Clarificările privind documentația de atribuire pot fi solicitate de catre operatorii economici până în ziua 10 înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va transmite răspunsurile la clarificările solicitate cu șase zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Valoarea: 156.200 de lei, fonduri europene. 

Servicii de dirigenție pentru obiectivul de modernizare a Bd. 21 Decembrie. Acestea sunt realizare de benzi dedicate transportului public în comun - etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban), conform cerintelor caietului de sarcini.

Durata prestării serviciilor este de 13 luni la care se adauga perioada de garantie acordată lucrărilor până la recepția finală a obiectivului. Adresele de clarificări se pot solicita până în a zecea zi anterior termenului limita de depunere de oferte. Răspunsul consolidat la solicitările de clarificări se va publica în ziua a șasea anterior datei limită de depunere. Valoarea: 150.000 de lei, fonduri europene.

O firmă cu multe proiecte în Cluj modernizează Bd. 21 Decembrie

Bd. 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca va fi modernizat cu 12 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Prioritate vor avea transportul în comun și cel alternativ, dar și pietonii. Licitația a fost câștigată de ARL, dar societatea Diferit a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) și a primit câștig de cauză. 

Dispare o bandă pentru maşini, apar benzi pentru bus și velo 

Așadar, modernizarea Bd. 21 Decembrie se va efectua pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii.

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe Horea sau pe Moților.

Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi primul din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului.

loading...
Comenteaza