Video E gata structura noii Bănci Transilvania. Imagini din dronă

E gata structura noii Bănci Transilvania. Imagini din dronă

Compania de construcții Kesz România a finalizat ultimul planșeu de acoperiș la noul sediu administrativ al Băncii Transilvania (BT) din Cluj-Napoca, de pe Calea Dorobanților.

“Considerăm structura ca finalizată”, susțin reprezentanții constructorului. Banca își ridică de la zero un nou sediu central, o clădire de birouri de 20.000 mp. Imobilul este format din trei niveluri de subsol, parter, trei etaje întregi și unul retras, în total opt niveluri subterane și supraterane.

Potrivit autorizației de construire, edificarea clădirii ar urma să coste 88,6 milioane de lei, împrejmuirea, alte 1,3 milioane, iar organizarea de șantier, 1,9 milioane. Durata de execuție prevăzută este de trei ani. Prin urmare, cel târziu până în 2021, sediul central al băncii se va muta pe artera care duce spre cartierul Mărăști.

Inițial, conducerea BT spera ca imobilul să poată fi dat în folosință încă din 2019. BT a cumpărat cu 9 milioane de euro terenurile pentru noua clădire în 2016. BT a achiziționat şi o proprietate de pe str. Traian Moşoiu nr. 35, pe unde maşinile ar urma să iasă din parcare.

Prin proiectele grupului Kesz în România se mai numără clădirea Hexagon din Cluj-Napoca, parcul acvatic Nymphaea din Oradea, fabrica Kaercher din Curtea de Argeș, Centrul Logistic Penny din Bacău și One Herăstrău Park București.

Comenteaza