E oficial! Toți elevii se întorc la școală a doua zi după scăderea ratei de infectare sub 1

E oficial! Toți elevii se  întorc la școală a doua zi după scăderea ratei de infectare sub 1

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, conform căruia toți elevii se întorc în școli imediat ce incidența cazurilor de COVID-19 scade sub pragul de 1 la mie, a intrat în vigoare.

Astfel, potrivit noului ordin, școlile din localitățile din județul Cluj, unde incidența scade sub pragul de un caz la mia de locuitori, ar putea trece de a doua zi în scenariul verde, adică cu prezența fizică a tuturor elevilor la cursuri și nu va mai trebui să aștepte ziua de luni pentru acest lucru. Înainte de intrarea în vigoare a acestui ordin, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se actualizau săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică. Totuși, schimbarea scenariului de funcționare în școli trebuie aprobată de Comitetul pentru Situații de Urgență a județului, căruia îi aparține decizia finală.

Marți, în județul Cluj în 47 de localități incidența infectărilor cu noul coronavirus este sub pragul de 1 la mie. merg fizic la școală elevii din 108 unități de învățământ. În Cluj-Napoca incidența infectărilor a rămas la 1,29, astfel că încă nu se pune în discuție reîntoarcerea tuturor elevilor în bănci. În prezent, în judul Cluj merg fizic la școală elevii din 108 unități de învățământ.

Comenteaza