Update Ţeapa "Kings on Ice" de la Cluj, organizată de omul din spatele StudCard. Amendă de 50.000 de lei / REPLICA organizatorilor

Ţeapa "Kings on Ice" de la Cluj, organizată de omul din spatele StudCard. Amendă de 50.000 de lei / REPLICA organizatorilor

Spectacolul susţinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko la Cluj-Napoca a fost un fiasco total şi a stârnit un puternic val de critici la adresa organizatorilor. Evenimentul a fost organizat de  Spotlights Events Creator SRL, o firmă înfiinţată în februarie 2019 şi controlată de Iancu Şerbănescu.

UPDATE Răspunsul organizatorilor:

"Spotlights, în calitate de organizator, al evenimentului Kings on Ice Cluj Napoca,  “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat la eveniment, toate aceste neplăceri, au survenit exclusiv din vina firmei de producție a patinoarului. “

Show-ul Kings On Ice a fost amânat pe duminică, ora 9:30, din cauza întârzierii realizării patinoarului de către firma de producție din Ungaria. Aceasta a realizat de mai multe ori suprafața de gheață pentru evenimentul Kings On Ice; argumentul pentru care s-a și optat la o colaborare cu aceștia.

Neprofesionalismul acestei firme a afectat munca din spatele evenimentului, începută de peste un an, de către echipa noastră. În calitate de organizatori, am oferit suport logistic, curent, utilaje, apă curentă, personal în plus pentru a ajuta la realizarea patinoarului și până sambata la ora 18:00, firma de producție ne-a indus în eroare, garantându-ne că patinoarul va fi la standardele cerute de artisti și agreate contractual.

Show-ul nu a suferit nicio modificare, durata programului s-a datorat excluderii pauzelor programate initial dintre momentele artistice, având în vedere că tot în aceași zi, avea loc  si la Budapesta Kings On Ice.

Niciun patinator nu s-a accidentat, mulți dintre ei au participat și duminică seara în Budapesta, mai puțin Maria Acevedo si Alfonso Campa, cu momentul de acrobații aerian și Vanessa James și Morgan Cipres, artiști special veniți doar pentru Kings On Ice din Cluj-Napoca.  Pentru a confirma toate cele de mai sus, atasat puteti urmari video-ul din partea artiștilor.

În calitate de organizator  vom face din resurse proprii refundul biletelor, ulterior îndreptându-ne cu toate pârghiile legale posibile către firma de producție a patinoarului din Ungaria.

Dupa cum s-a specificat deja și pe site și paginile de facebook, pentru refund, avem rugămintea ca cei care nu au participat la spectacolul Kings on Ice, 08.12.2019, ora 9:30 să trimită e-mail la adresa contact@entertix.ro cu urmatoarele informații:

  • Numarul de comandă, în cazul în care biletul a fost achiziționat și plătit prin card să specifice dacă refund-ul să fie realizat pe același card, în caz contrar să ofere informații de cont necesare procesării refund-ului.
  •  În cazul persoanelor care au achiziționat bilete și nu au fost plătite cu cardul, să trimită pe langă numărul de comandă și datele de cont necesare (cont iban, nume titular cont).

Cererile o să fie procesate de catre firmele de ticketing în ordinea venirii lor. Pentru că trebuie verificată fiecare solicitare în parte și fiecare  bilet daca  a fost sau nu  utilizat în cadrul evenimentului de duminică, se estimează o perioadă de 10 zile lucrătoare pentru procesarea tuturor cererilor. Se fac toate eforturile pentru ca contravaloarea acestor biletelor menționate să fie returnată în cel mai scurt timp posibil!", au transmis organizatorii evenimentului.

..............................................................................................................................................................

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) Cluj au primit nu mai puţin de 30 de reclamaţii împotriva organizatorilor show-ului Kings on Ice, firma Spotlights Events Creator SRL. Alte sute de persoane au criticat pe Facebook organizarea spectacolului pe gheaţă de la BT Arena, care a avut loc la finele săptămânii trecute.

Spectacolul, programat pentru ziua de sâmbătă, 7 decembrie, la ora 18, a fost amânat pe duminică, sute de oameni fiind ţinuţi în frig şi fără nicio explicaţie în faţa Sălii Polivalente. Show-ul nu a putut fi ţinut la data şi la ora stabilită din cauza unor probleme tehnice legate de pregătirea gheţii.

Mulţi dintre cei care nu au mai putut merge la show-ul reprogramat, dar şi dintre cei care au luat parte la spectacol cer retunarea banilor pe bilet, în condiţiile în care evenimentul a durat mai puţin faţă de cât era programat - spectacolul a ţinut doar 70 de minute, în loc de 120, cum era stabilit - şi au fost probleme tehnice cu gheaţa.

Spectacolul a fost susţinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko şi de violonistul Ervin Marton, alături de alţi 20 de patinatori.

Spectatorii, batjocoriți de pseudo-evenimentul lui Iancu Șerbănescu

„Bătaie de joc! Am mers la Polivalentă plină de emoţii! Mâine nu am cum să văd spectacolul pentru că dimineaţă trebuie să plec din oraş! L-am aşteptat din primăvară de când am luat biletul!”, a scris un utilizator Facebook.

Un altul a criticat faptul că organizatorii nu au anunţat din timp că spectacolul nu poate avea loc în ziua programată: „Ştiaţi că nu va fi gata gheaţa şi că spectacolul nu se ţine!!! Şi aţi redus durata spectacolului la jumătate!!! Returnaţi jumătate din preţul biletelor? Dezastruos!!! Ne-aţi ţinut în frig fără nicio jenă!!”.

O altă persoană nemulţumită scrie că testele de gheaţă nu se fac cu o oră înainte de spectacol, aşa cum au susţinut organizatorii, ci se fac cel puţin cu o zi înainte: „Sunteţi efectiv penibili. Sigur Plushenko şi restul patinatorilor nu vor mai veni niciodată în Cluj şi au tot dreptul să facă asta. Trăim în România şi nu mă mai miră nimic”.

„În primul rând, spectacol amânat de pe o zi pe alta fără ca organizatorii să anunţe pe spectatori. Cauza amânării fiind calitatea gheţii care nici a doua zi nu a fost în regulă, asfel patinatorii de renume mondial au căzut în timpul exerciţiului de mai multe ori. Să vă fie ruşine pentru organizatori într-un oraş de 5 stele. Spectacolul a fost anunţat că va ţine 3 ore, dar în realitate s-a ţinut numai 1 oră şi 20 de minute, iar din cei 20 de patinatori anunţaţi au fost cam jumătate prezenţi. Prin această cale solicităm despăgubiri de la firma organizatoare pentru spectatori”, a scris un alt utilizator.

Oamenii spun că Evgheni Plushenko a căzut la un moment dat, pentru a-şi susţine moral fiul, care a căzut şi el, dar, rupând gheaţa, a ţâşnit apa: „Ce a ţinut de patinatori a fost minunat în ciuda tuturor impedimentelor şi atât cât au reuşit să performeze în limita siguranţei lor. Gheaţa de toată jena. De aceea spectacolul a ţinut o oră, pentru că gheaţa se topea în jurul lor. Apoi ca ţâşnit apa ca o fântână arteziană. Nu doar firma responsabilă pentru gheaţă e vinovata, ci voi, organizatorii. De aceea sunteţi organizatori, să vă asiguraţi că totul iese perfect pentru un astfel de show! Am luat biletul din februarie şi am venit din alt judeţ! De-a dreptul penibil. Normal ar fi ca toată lumea să primească despăgubiri”.

Amendă usturătoare pentru organizatori

ANPC anunţă că organizatorii evenimentului au fost amendaţi cu suma de 50.000 de lei şi sunt obligaţi să returneze banii celor care nu au participat la eveniment, în termen de 15 zile.

La rândul lor, organizatorii au anunţat returnarea costului biletelor pentru persoanele care doresc acest lucru şi au precizat că problemele au fost provocate de firma de producţie din Ungaria care s-a ocupat de pregătirea patinoarului.

Evenimentul a fost organizat de firma Spotlights Events Creator SRL, înfiinţată anul acesta la Floreşti, ai cărei acţionari sunt Iancu Şerbănescu - 99%, (cunoscut de clujeni pentru faptul că în 2006 a înfiinţat StudCard, dar și ca organizator de evenimente, unele finanțate din bani publici) şi Liana Silvăşan, medic stomatolog din Cluj - 1%, potrivit portallui termene.ro.

Iancu Şerbănescu este acţionar şi administrator la mai multe firme din Cluj:

  • TURISM DEVELOPMENT SRL BĂIŞOARA - Acţionar și Administrator
  • SPOTLIGHTS EVENTS CREATOR SRL FLOREŞTI - Acţionar și Administrator
  • TRANSILVANIA EVENTS SRL CLUJ-NAPOCA - Acţionar și Administrator
  • IDEI REALE SRL CLUJ-NAPOCA - Acţionar (firmă radiată)
  • DRISCO SRL MUNTELE BĂIŞORII - Administrator
Comenteaza