Banca Transilvania pregăteşte majorarea de capital

Banca Transilvania pregăteşte majorarea de capital
Instituţia bancară clujeană a obţinut aprobările pentru tranzacţionarea drepturilor de preferinţă, care deschide calea majorării de capital. Banca Transilvania (BT) a anunţat că a reuşit să finalizeze toate demersurile administrative în această privinţă
Tranzacţionarea acestor drepturi a fost aprobată la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din 28 aprilie, însă nu a putut fi pusă în aplicare din cauza litigiilor iniţiate de Societatea de Investiţii Financiare Banat Crişana. Ca urmare a abţinerii tuturor avizelor necesare, BT are posibilitatea de a trece acum la majorarea de capital decisă în cadrul AGEA.

Aceasta se va face prin noi aporturi de capital ale acţionarilor îndreptăţiţi să participe la majorare. Perioada de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă începe în 29 septembrie şi se încheie la 19 octombrie. Potrivit unui comunicat al BT remis Bursei de Valori Bucureşti, perioada de subscriere a noilor acţiuni începe în 25 octombrie şi se va derula într-un interval de 30 de zile. Potrivit deciziilor AGEA, este nevoie de 9,05 drepturi de preferinţă necesare pentru achiziţionarea unei acţiuni noi. Pe piaţa de capital dreptul de preferinţă este o valoare mobiliară tranzacţionabilă, care îi dă dreptul unui acţionar de a participa la o majorare de capital.

Potrivit regulamentelor de pe piaţa de capital, un acţionar îşi poate exercita drepturile de preferinţă de a cumpăra acţiuni noi sau le poate vinde. În mod normal, unui acţionar i se alocă un număr de drepturi de preferinţă egal cu cel al acţiunilor deţinute.


⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza