Cele mai ieftine bilete de avion din Cluj

Cele mai ieftine bilete de avion din Cluj
Un zbor tur-retur către destinaţii precum Torino, Bologna sau Pisa costă 18 euro, cu taxe de aeroport cu tot, dacă rezervarea se face în timp util, direct pe site-ul operatorului aerian.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

 Putem zbura în acest an cu 18-60 de euro la Milano, Londra, Roma sau Barcelona. Tur-retur. Condiţia este să ne facem rezervarea cu cel puţin o lună înainte pe paginile de internet ale companiilor care operează pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN). Preţurile cele mai mici sunt în perioada martie-aprilie.

 

La Wizz Air, zborurile de Cluj cele mai ieftine care puteau fi rezervate ieri pe site-ul oficial al companiei erau cele către Pisa, Bologna sau Torino, la preţul de 78 de lei dus-întors, cu taxele de aeroport incluse. Perioada ideală din punctul de vedere al costului biletelor este aprilie pentru Bologna-Forli, mai pentru Torino-Cuneo, respectiv sfârşitul lui martie/începutul lui aprilie pentru Pisa. De exemplu, biletele de avion pentru cursa de Pisa, cu plecare pe 28 martie şi  întoarcere pe 1 aprilie, costau 0 lei, cu taxe de 39 de lei pentru fiecare aeroport, respectiv un total de 78 de lei, fără taxa de rezervare online. 

 

Cu acelaşi operator aerian, martie era perioada ideală pentru o cursă dus-întors la Dortmund (49 de euro), Barcelona, Londra-Luton, Valencia-Manises, Zaragoza (60 de euro) ori Madrid (107 euro). Pentru a zbura la Paris-Beauvais intervalul cel mai bun este sfârşitul lui mai/începutul lui iunie (49 de euro), la Roma-Fiumicino - aprilie/mai (32 de euro), în Larnaca - august/septembrie (108 euro). Düsseldorf-Weeze este mai accesibil la Wizz Air în aprilie (54 de euro, tur-retur), Alicante - în mai (60 de euro), Milano-Bergamo şi Veneţia-Treviso - în mai (28 de euro), iar Palma de Mallorca - în octombrie (89 de euro).

 

La compania naţională TAROM, cea mai ieftină cursă de avion dus-întors la Viena este în noiembrie (212 euro), la Frankfurt - în septembrie (133 de euro), iar la Madrid - în martie (247 de euro), în timp ce un zbor tur-retur în martie pe ruta Cluj-Bucureşti costa 110 euro, cu rezervare făcută ieri. Cealaltă cursă internă operabilă de la Cluj, cea de Timişoara, avea preţul minim de 111 euro la Carpatair, cu condiţia ca zborul să fie efectuat la finele lunii viitoare. Cel mai ieftin zbor tur-retur la München, operat de Lufthansa, costa 200 de euro în martie, iar o cursă dus-întors la Budapesta, cu operatorul maghiar MALEV, avea preţul de 202 euro pentru aceeaşi lună. Pe aeroportul clujean mai operează Air Hungary, Blue Air, pe segmentul de marfă sau poştă aeriană. AICN a înregistrat anul trecut un trafic de 1,03 milioane de pasageri faţă de 834.000 în 2009.  

 

Agenţiile de turism din Cluj şi-au făcut chiar secţiuni specializate pentru vânzarea de bilete de avion. Eximtur are un sistem de rezervare/vânzare de bilete de avion pentru companii de linie şi low-cost. “Cele mai mari vânzări de bilete pe segmentul low-cost le-am avut până acum pentru destinaţiile turistice, respectiv pentru zborurile cu plecare din Cluj către Roma şi Milano”, ne-a declarat Radu Hriniuc, director de marketing la Eximtur. În clasamentul ofertelor aeriene practicate de Aerocenter, cele mai accesibile erau cele pentru Pisa (45 de euro), Forli (55 de euro), Veneţia, Bergamo (62 de euro), Dortmund (77 de euro), Barcelona, Düsseldorf, Londra, Roma (89 de euro).   

 

Există clujeni deja familiarizaţi cu găsirea de bilete ieftine. “Am prins mai multe oferte low-cost foarte bune după ce am intrat pe site-ul Wizz. Am fost la Milano, pentru un weekend, apoi la Veneţia şi la un concert la Roma. Am făcut rezervare la pensiuni pe internet, la un preţ decent, în mijlocul oraşelor. Pentru că ultima dată am mers cu un grup de prieteni, am ieşit ieftin per total”, ne-a mărturisit un turist clujean. “Sunt pachete turistice făcute pentru avioanele low-cost de Palma de Mallorca şi Larnaca, iar pentru pachetele de city-break cele mai accesate sunt zborurile de Italia şi de Spania”, a precizat Martin Bikfalvi, preşedinte al filialei Transilvania a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

 

Top zboruri de Cluj

 

 - 18 euro: Torino, Pisa, Bologna

 - 28 euro: Milano, Veneţia

 - 32 euro: Roma

 - 49 euro: Dortmund

 - 60 euro: Londra, Barcelona, Veneţia, Zaragoza, Alicante

 - 89 euro: Mallorca

 

Sursa: Wizz Air

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza