Lucrările la fabrica Ursus, realizate de fostul director al fabricii

Lucrările la fabrica Ursus, realizate de fostul director al fabricii
Fosta fabrică de bere Ursus este transformată în pub şi berărie chiar de fostul director al acesteia. Lucrările sunt executate de Modern Bau SA, unde unul dintre cei asociaţi este fostul director Octavian Buzoianu.

Lucrările contractate de Modern Bau se referă doar la demolarea unei părţi a anexei la clădirea principală, îndepărtarea acoperişului şi consolidarea fundaţiei. "Acoperişul nu mai corespundea ca siguranţă pentru traficul preconizat, de aproximativ 200 de persoane. Se păstrează pereţii, s-a dat jos acoperişul pentru că nu prezenta siguranţă şi se consolidează fundaţia", a explicat administratorul Modern Bau, Ionel Bidian.

Asociaţi în Modern Bau sunt Ionel Bidian, Octavian Buzoianu şi George Mihalca. "A fost o selecţie de oferte, eu nu am nicio legătură cu firma decât cea că sunt asociat", a declarat Buzoianu, adăugând că a cerut ca în momentul prezentării ofertei beneficiarii lucrării să fie informaţi despre faptul că unul dintre asociaţi este şi fost director al fabricii. El mai spune că, mai important decât faptul că un fost director al fabricii este asociat în firma care face amenajările, este faptul că un alt asociat, care este şi administratorul firmei, a fost cel cu ajutorul căruia au fost făcute majoritatea investiţiilor în fabrică. "Domnul Bidian era director tehnic la ACI în vremea când au fost făcute investiţiile majore, inclusiv în mandatul meu, şi cunoaşte fabrica mai bine decât oricine", a mai spus Buzoianu. "Am fost şef de şantier încă din 1981 la fabrica Ursus din Cluj", confirmă şi Ionel Bidian, care adaugă că a lucrat în fabrică câţiva ani după Revoluţie.

"Am dorit să lucrăm în dezvoltarea şi deschiderea mini-facilităţii de producţie cu furnizori şi firme din Cluj, inclusiv în zona de construcţie. Procesul de selecţie a firmei de construcţie a fost unul riguros, respectiv s-a făcut o cerere de ofertă către cinci firme de construcţie, care au trecut iniţial printr-un proces de pre-calificare, în care am verificat situaţia lor financiară şi capabilitatea de a livra un proiect precum re-construcţia şi amenajarea facilităţii de producţie", a explicat responsabilul de relaţii publice al Ursus Breweries, Diana Klusch. Aceasta spune că dintre cele cinci firme contactate, trei au depus oferte, care apoi au fost discutate şi negociate. "Contractul a fost semnat cu Modern Bau, compania care s-a încadrat atât în costurile discutate cât şi în termenele agreate de livrare a lucrării. "Domnul Buzoianu nu este implicat în conducerea operativă a Modern Bau şi nici nu a fost implicat în discuţiile legate de selecţia firmei de construcţii", a adăugat aceasta.

Contractul de lucrări încheiat de Ursus Breweries şi Modern Bau, care prevede demolări, construcţii, consolidări şi instalaţii, ajunge la 450.000 de euro, jumătate din suma bugetată pentru investiţii în fosta fabrică, de 1,1 milioane de euro.

Comenteaza