Locuinţe sociale cu bani europeni la Cluj

Locuinţe sociale cu bani europeni la Cluj
Primăria intenţionează să transforme un fost imobil al Grupului Şcolar Terapia, de pe strada Iuliu Coroianu din municipiul Cluj-Napoca, în clădire pentru locuinţe sociale.
Prezentarea proiectului în şedinţa Comisiei de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, susţinută de către un reprezentant al societăţii Urban Proiect Oradea, l-a nemulţumit pe primar. Clădirea va avea 56 de apartamente de una şi două camere dispuse într-o clădire de trei etaje. Proiectul ar urma să fie realizat din fonduri europene şi este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. După ce membrii CTATU au atras atenţia că din planşele prezentate nu rezultă foarte clar ce intervenţii se propun şi cum arată situaţia actuală, arhitectul Adrian Iancu a remarcat că bucătăriile noilor apartamente nu au ferestre exterioare. “Clădirea este una cu valoare ambientală. Se vor face modificări la exterior, la volumetrie?”, s-a interesat arhitectul Eugen Pănescu. “Faţada nu este afectată, vrem să păstrăm valoarea ambientală şi să integrăm clădirea în mixajul de locuinţe”, a răspuns primarul Sorin Apostu.

De altfel, Apostu s-a declarat dezamăgit de felul în care se lucrează la proiect. “Înainte de a fi prezentat în Consiliul Local, domnul Iancu ar putea să dea nişte soluţii, care probabil la Oradea nu se cunosc. Dacă firma angajată pentru proiect nu este în stare să îl facă, probabil ar trebui să se găsească alta”, a spus primarul. Departamentul care se ocupă de fonduri europene din cadrul primăriei urmează să aibă o întâlnire cu proiectanţii, la solicitarea edilului.


⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza