Planuri de şantiere la Cluj: bancă în Tetarom, hotel lângă aeroport

Planuri de şantiere la Cluj: bancă în Tetarom, hotel lângă aeroport
Primăria municipiului Cluj-Napoca a eliberat în luna februarie 284 certificate de urbanism pentru proprietarii care s-au informat în vederea demarării unor investiţii.

Beneficiarii acestor certificate au solicitat documente pentru case familiale, amplasare de panouri publicitare sau operaţiuni notariale. Printre zecile de solicitări se regăsesc şi proprietari cu planuri pentru clădiri de birouri sau blocuri de locuinţe.

Societatea Mono Construcţii Cluj (MCC) a solicitat certificatul de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru modificarea unei autorizaţii de construire din 2004. Proprietarii vor să facă un hotel pe strada Traian Vuia şi au schimbat, în acest sens, planurile iniţiale datorită dezvoltării Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. MCC a ridicat deja pe Traian Vuia nr. 238 o clădire "la roşu", însă avizele au fost obţinute pentru o spălătorie de camioane şi locuri de cazare pentru personalul societăţii.

Într-o şedinţă din noiembrie 2009 a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), beneficiarul a solicitat, prin biroul de proiectare SIT Cluj, schimbarea funcţiunii în hotel şi restaurant. Unitatea de cazare va avea 26 de camere şi 40 de locuri de cazare, restaurantul va dispune de 70 de locuri, clădirea urmând să fie deservită de 30 de locuri de parcare. Terenul are 2.224 mp, iar beneficiarii vor clasificarea noului hotel la trei stele. Documentaţia a expirat, aşa că beneficiarul a cerut un nou certificat de urbanism. "Hotelul se face, dar cu viteza I, nu cu grabă mare", susţine arhitectul care se ocupă de proiect, Sorin Scripcariu.

Prima Rom vrea să ridice un imobil pentru servicii medicale pe un teren de 800 mp din zona Calea Turzii. "Am obţinut deocamdată un certificat informativ. Să vedem ce se poate face acolo pentru potenţialii investitori. Proprietarul ar vrea să vândă sau să se asocieze. Există discuţii pentru realizarea de cabinete pentru consultaţii", a menţionat Scripcariu, care lucrează şi la acest proiect. "Se simte intenţia de a face ceva, dar persistă incertitudinea în piaţă. Din câte văd eu, aş zice că din septembrie am putea vedea o ameliorare în ceea ce priveşte investiţiile", crede arhitectul.

Pe segmentul rezidenţial, dezvoltatorul Elite Grup, care are în şantier un ansamblu de 1.200 de apartamente din cartierul Bună Ziua, împărţit cu Mao Imobiliare, plănuieşte pentru 2011 începerea construcţiei celui de-al patrulea bloc. Societatea a primit certificatul de urbanism pentru un bloc cu subsol, parter şi opt etaje. Următoarea clădire ridicată în ansamblul Bonjour Residence va avea în jur de 70 apartamente, iar reprezentanţii dezvoltatorului au explicat că vor să vină cu această nouă ofertă în toamnă. Noi locuinţe ar putea apărea pe străzile Câmpului şi Fagului, iar un investitor persoană fizică este interesat de realizarea unei vile turistice pe str. C. Negri.

Garanti pleacă de lângă primărie

Banca Transilvania (BT) pregăteşte noua clădire din Tetarom I, unde a preluat o parcelă de 3.000 mp, la care a renunţat o altă companie, potrivit conducerii parcului industrial. Sucursala Cluj a BT este beneficiara unui certificat de urbanism pentru construirea unui imobil de birouri pe structura demisol, parter şi cinci etaje, pe str. Tăietura Turcului. De asemenea, filiala Cluj a Academiei Române este interesată de un imobil de birouri, care ar putea fi realizat pe str. E. Racoviţă. Garanti Bank şi-a pregătit din februarie documentaţiile pentru amenajarea noului sediu de pe Bulevardul Eroilor, unde funcţionează de doar câteva zile o reprezentanţă a băncii, în vreme ce spaţiul din apropierea Primăriei Municipiului a fost evacuat.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...