Salarii de 1.000 de lei în marile magazine ale Clujului

Salarii de 1.000 de lei în marile magazine ale Clujului
Lanţurile comerciale care au în lucru proiecte de unităţi noi la Cluj vor avea nevoie în acest an de peste 500 de angajaţi. Mai multe companii au declanşat deja recrutările de personal.
Companiile care operează unităţile de bricolaj, hipermarketuri sau supermarketuri caută angajaţi pentru magazinele de la Cluj. La nivel de bază, salariile în acest sector sunt de circa 1.000 de lei, conform Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM).

Dedeman finalizează în acest început de an lucrările pentru unitatea de pe fosta platformă Tehnofrig, de pe strada Fabricii de Chibrituri, unde a preluat 3,6 ha. Unitatea va deveni funcţională din februarie şi va avea nevoie de 230 de salariaţi, după cum au informat investitorii. Reprezentanţii Dedeman nu au dorit să ofere informaţii privind stadiul angajărilor la această dată. Potrivit anunţurilor, compania caută personal pentru posturi de consultanţi de vânzări şi şoferi.

De asemenea, în primul trimestru al anului urmează să se deschidă un nou supermarket Carrefour în complexul Leul din Piaţa Mihai Viteazul. O unitate de acest tip are în jur de 60 de angajaţi. “Cei de la Carrefour lucrează la amenajări şi urmează să deschidă la finalul lunii februarie. Au dat anunţ de angajare, au început şi interviurile, vor avea undeva înspre 80 de angajaţi, din câte ştiu eu”, a afirmat Radu Vlas, proprietarul complexului din centrul Clujului.

Viitorul depozit logistic al Kaufland din zona Turzii, care va deservi, în special pentru sortimentele de produse proaspete, zonele Transil-vania, Banat şi nordul Moldovei, va crea în prima fază 180 de locuri de muncă permanente. În luna august 2010 s-au demarat lucrările pentru construcţia celui de-al doilea depozit logistic Kaufland, în comuna Mihai Viteazul. “Estimăm că prima fază de construcţie a centrului logistic va fi funcţională până la sfârşitul anului 2011. Procesul de recrutare se află momentan în plină desfăşurare, astfel încât acest centru logistic va genera în prima fază un număr de 180 de locuri de muncă”, a transmis Iolanda Zotescu, reprezentant al Kaufland România.

Conform planurilor, lucrările se vor desfăşura în două etape. În prima, suprafaţa clădirilor construite va fi de 52.800 mp, iar în a doua vor fi ridicate construcţii cu o suprafaţă de 75.700 mp, iar suprafaţa parcului logistic va ajunge la 128.500 mp. Spaţiile aferente centrului logistic presupun spaţii verzi de 85.700 mp, căi de acces auto şi pietonale pe 125.800 mp, 23.000 mp de parcări şi bazine de apă, pe un teren de 20.000 mp. Finalizarea lucrărilor la parcul Kaufland, companie din grupul german Lidl-Schwarz, a fost programată pentru 2012.

Tot pe segmentul de bricolaj, reprezentanţii PVN România, constructorul magazinelor BauMax, au demarat procesul de avizare pentru un nou centru comercial. Beneficiarii vor o unitate de bricolaj pe 4,8 ha pe str. A. Vlaicu, unde se va ridica şi un hipermarket. BauMax va crea 182 de locuri de muncă, la care se adaugă cele 200 de posturi ale celui de-al doilea magazin din complex, care va fi un hipermarket. Noul BauMax va fi deschis însă abia în 2012, au transmis reprezentanţii retailerului austriac.

Listă cu posturile de la Dedeman

Potrivit datelor AJOFM , Dedeman a comunicat în acest început de an o listă de posturi disponibile. Salariile din domeniu sunt de 900-1.000 de lei net pentru un lucrător comercial, a menţionat directorul instituţiei, Daniel Don.


⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza