Sedii noi pentru facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai

Sedii noi pentru facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a propus amplasarea unei clădiri de 2.000 mp pentru Facultatea de Studii Europene (foto) şi pentru Facultatea de Teatru şi Televiziune, în zona străzilor A. Iancu nr. 19 – M. Kogălniceanu nr. 4.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ
Proiectul a fost prezentat în şedinţa de ieri a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a municipiului Cluj-Napoca. Cu acest prilej, proiectanţii au precizat că nu se pot asigura locuri de parcare pe parcela respectivă, aşa că universitatea va închiria parcări. “Nu insistaţi pe acest subiect, fiindcă nu le-aţi plătit nici pe cele pe care le aveaţi rezervate”, a spus primarul Sorin Apostu către reprezentanţii UBB.

“Strategia de dezvoltare a municipiului sprijină universităţile. Nu se vor cere locuri de parcare pentru anumite funcţiuni, cum ar fi aceasta”, a precizat arhitectul Adrian Iancu, membru al CTATU şi reprezentant al Universităţii Tehnice, unul dintre partenerii care lucrează la reactualizarea Planului Urbanistic General al municipiului. “Zona Kogălniceanu s-ar putea transforma în una cu acces pe bază de cartelă, ca în zona Pieţei Unirii, deci să fiţi conştienţi că nu vor exista locuri de parcare neplătite”, au completat membrii comisiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza