Viitorul pentru traficul clujean: axa Someşului şi calea ferată

Viitorul pentru traficul clujean: axa Someşului şi calea ferată
Culoarul Someşului şi cel al căii ferate sunt principalele axe care pot fi exploatate pentru fluidizarea traficului în oraş, consideră specialiştii care lucrează la reînnoirea Planului Urbanistic General (PUG) din Cluj-Napoca. Propunerile au fost prezentate ieri de echipa care lucrează la proiect.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ
Echipa PUG propune reorientarea oraşului spre Someş ca una dintre principalele axe de dezvoltare la nivel de circulaţie pietonală şi rutieră.
Alt culoar important va fi cel al căii ferate, care poate acomoda artere de trafic pe ambele părţii. În ceea ce priveşte măsurile de trafic, una dintre propunerile importante vizează promovarea şi dezvoltarea nodurilor de transfer intermodal, care implică mai multe tipuri de transport: Nădăşel (ieşire spre Autostrada Transilvania - A3), Baciu, Gara Centrală, Piaţa 1 Mai - Clujana, Expo Transilvania, Aeroportul Cluj-Napoca, Apahida Centru. Autostrada, varianta ocolitoare Vâlcele - Apahida şi prelungirea Bd. Muncii spre Apahida sunt cele mai importante obiective care vor ameliora circulaţia. În zona centrală şi în cartiere principalele măsuri vizează circulaţia pietonală şi crearea de parcaje şi garaje publice. “Actuala tramă stradală este dezordonată, caracterizată de discontinuităţi şi legături lipsă, iar din punctul de vedere al traficului cel mai bine este echipat centrul istoric”, a punctat Adrian Borda, unul dintre arhitecţii care conduc proiectul reînnoirii PUG.

Reprezentanţii Universităţii “Transilvania” din Braşov, responsabilă de actualizarea datelor pentru studiul de trafic, au prezentat măsurile de îmbunătăţire a circulaţiei, rezultate în urma celor mai recente măsurători, efectuate în această vară la Cluj-Napoca. Radu Mititean, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca, s-a arătat nemulţumit de faptul că publicul interesat nu a avut la dispoziţie studiile de trafic, pentru a-şi forma o părere avizată şi a dezbate în cunoştinţă de cauză, pe baza unor date reale. Principalele propuneri privind circulaţia şi transportul public au fost prezentate succint, ieri, la Primăria Cluj-Napoca. Următoarele dezbateri vor avea loc în 3 şi 11 noiembrie, de la ora 15:00, în Sala de Sticlă, a anunţat primarul Sorin Apostu.

(L. SILEA, K. REŞTEA)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza