Sanex a început să producă gresie porţelanată

Sanex a început să producă gresie porţelanată
Compania Lasselsberger România, deţinătoarea brandului Cesarom, a anunţat lansarea producţiei de gresie porţelanată în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, începând cu această lună.

„Ca urmare a creşterii constante a cererii de gresie porţelanată am luat decizia de a produce acest sortiment pe plan local. Capacitatea de producţie pe care o putem adapta pentru fabricarea gresiei porţelanate poate ajunge la 2,5 milioane mp", a declarat Toni Teau, director general al Lasselsberger România, conform Bursa.ro.

Gresia porţelanată reprezintă 28% din vânzările de plăci ceramice de pe piaţa locală, iar în următorii trei ani procentul va creşte cu 5-10%. Lasselsberger România importă şi acum gresie porţelanată din cadrul grupului austriac. Cea produsă la Cluj se va adresa pieţei locale, însă va fi destinată şi exportului. Principalele motive pentru care aceasta câştigă teren sunt rezistenţa la îngheţ şi durabilitatea. Bugetul mediu ce trebuie alocat pentru placarea unei suprafeţe de 30 mp cu gresie porţelanată poate ajunge la 1.000 de lei. Plăcile produse la Cluj sunt cuprinse în şapte colecţii. Cesarom a devenit din 2004 membră a grupului austriac Lasselsberger, producător mondial de plăci ceramice. Compania şi-a schimbat numele în Lasselsberger SA, dar a păstrat marca Cesarom, produsele fiind fabricate de Sanex la Cluj. Lasselsberger deţine 67,9% din Sanex.

Etichete
Comenteaza