Fabrica Suzuki din Ungaria a oprit producţia din cauza inundaţiilor

Fabrica Suzuki din Ungaria a oprit producţia din cauza inundaţiilor
Fabrica Suzuki din oraşul Esztergom, Ungaria, a fost închisă luni din cauza inundaţiilor provocate de nivelul record al apelor Dunării, însă compania estimează că nu va avea nicio dificultate să accelereze producţia după reluarea activităţii.

Inundaţiile au împiedicat mulţi dintre cei 3.100 de angajaţi ai fabricii să ajungă la serviciu. Compania nu poate încă să afirme cu certitudine când vor fi reluate operaţiunile, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit portalului Nol.hu, citat de cotidianul Portfolio.

Principalul factor care împiedică accesul angajaţilor este închiderea unui pod peste Dunăre care asigură legătura oraşului Esztergom cu Slovacia. Mulţi dintre angajaţii uzinei locuiesc în Slovacia.

Aprovizionarea cu componente nu a fost afectată, iar Suzuki nu va avea probleme să accelereze activitatea pentru a recupera producţia pierdută, de circa 740 de maşini zilnic, a spus purtătorul de cuvânt.

Nivelul apelor Dunării a ajuns la 8,91 de metri luni dimineaţă la Budapesta, doborând recordul de 8,60 de metri din 2006, şi a determinat închiderea drumurilor de pe malurile fluviului şi a perturbat transportul în comun. Nivelul apelor Dunării a început să scadă uşor la Budapesta luni dimineaţa.

Premierul Viktor Orban a decretat situaţie de urgenţă în zonele afectate de inundaţii din Ungaria, de-a lungul Dunării, încă din 4 iunie.

 

Etichete
Comenteaza