Securitate sporită în primul parc tehnologic din România

Securitate sporită în primul parc tehnologic din România
La Cluj-Napoca s-a finalizat un proiect de supraveghere video IP în Liberty Technology Park (LTP), primul parc tehnologic modular din România.

Implementarea a avut în vedere nevoile de securitate actuale și acoperirea acțiunilor de extindere. Întreaga soluţie este construită cu camere performate.  Acestea au platforme software de ultimă generaţie, oferind un nivel de securitate optim, atât pentru zonele de interior, cât şi pentru cele de exterior. Partea de supraveghere video se alătură unei soluţii de comunicaţii unificate care include de asemenea control acces, antiefracţie și rețea voce-date. 
 
“Parcul tehnologic se bazează pe un concept modular, care permite clienţilor să închirieze spaţii suplimentare pe măsură ce valoarea business-ului lor creşte”, a declarat Nina Moldovan, CEO al LTP. Întreaga zonă e supravegheată la un nivel de detaliu ridicat. Clipurile din camerele video sunt optimizate pentru ca detaliile să poată fi vizibile în scenele înregistrate. În caz de nevoie, personalul de securitate poate realiza o recunoaştere facială rapidă. 
 
Pentru a oferi un acces securizat maşinilor clienţilor în parcare, stream-ul video generat este analizat în timp real. Software-ul analizează imaginile pentru a controla barierele de acces și permite intrarea doar a maşinilor cu numere de înmatriculare înregistrate în baza de date. În caz de detecţie a unei maşini ce încearcă pătrunderea fără a avea numărul de înmatriculare înregistrat, sistemul alertează automat agenţii de securitate, iar bariera rămâne blocată. 
 
LTP este un parc creat pentru a oferi condiții de dezvoltare companiilor din domeniile informatică şi cercetare-dezvoltare. Printre companiile găzduite se numără Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Spherik Accelerator.

Proiectul ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza. Investiția de până acum a fost de 13 milioane de euro. De asemenea, societatea Tetarom, din subordinea Consiliului Judeţean, deţine două parcuri industriale în municipiul Cluj-Napoca, pe Tăietura Turcului şi pe Bd. Muncii.

Comenteaza