Informaticienii şi inginerii, la mare căutare la Cluj

Informaticienii şi inginerii, la mare căutare la Cluj
100 de companii și organizații recrutează în perioada 29 martie - 1 aprilie în cadrul Târgului de Cariere de la Cluj (TDC).

Evenimentul va avea două ediții, una dedicată oportunităților de carieră din domenii diverse (Târgul Global, 29-30 martie) și una specială pentru informatică (IT, 31 martie - 1 aprilie). Sunt disponibile locuri de muncă, internshipuri, oportunități de practică și de voluntariat în IT, inginerie, turism, resurse umane, marketing, financiar, administrativ, relații cu clienții, retail, auto&automotive, vânzări, producție. 
 
„La Târgul Global participă 63 de companii și organizații care au disponibile joburi, internshipuri și stagii de practică, în timp ce la IT vor recruta 42 de companii și organizații. La ambele vom avea seminarii la care accesul este gratuit pentru participanți, iar la târgul dedicat IT-ului pasionații și specialiștii acestui domeniu pot să-și testeze viteza de programare în cadrul competițiilor deja cunoscute de Speed Coding Challenge”, declară Louisa Olar, directorul Târgului de Cariere. 
 
Compania Arvato Bertelsmann recrutează pentru posturi în domeniul relației cu clienții și caută printre altele vorbitori de engleză, germană, suedeză, finlandeză, norvegiană, Emerson are disponibile 25 de poziții în Oradea, iar Genpact caută noi angajați. Lidl îi așteaptă pe tinerii ambițioși să se înscrie în campionatul de management, un program de de 12 luni.

„Vom participa cu 75 de oportunități de angajare. Căutăm agenți servicii clienți, analiști web, economiști și specialiști marketing. Angajăm atât persoane cu experiență, cât și proaspăt absolvenți sau studenți.  Căutăm preponderent persoane care au cunoștințe de limbă engleză, nivel avansat”, spune Enikő László, PR specialist la Yardi Systems. 
 
Angajări fac și companiile Absolute Jobs - HR, Bombardier - servicii, Bosch şi Bosch Rexroth - producție (ingineri), Buw și E.ON Services - servicii, CSI România - producție şi tehnică. Kaufland recrutează șefi de departament, asistenți manager, trainee logistică, manageri de proiect. Angajări importante se fac la McDonald’s, Office Depot, Porsche, Steelcase, Sykes, Welocalize.
 
„Avem 30 de posturi deschise în IT. Căutăm persoane cu experiență de minim 1-2 ani pentru 
majoritatea posturilor, dar și seniori, plus programele de internship pe care le extindem acum în toate departamentele noastre”,
afirmă Anamaria Caitaz, human resources specialist la Steelcase. 
 
Candidații pot participa şi la un seminar organizat de Kaufland. În cadrul prezentării, vor afla cum își pot clădi o carieră, iar pe parcursul a 12 luni vor avea ocazia de a lucra cu echipa de management a departamentelor care deservesc funcționarea magazinelor. Târgul Global va avea loc în 29 și 30 martie la Sala Polivalentă, iar Târgul IT, în 31 martie - 1 aprilie.

Comenteaza