Vino la Ziua Porților Deschise SANEX pentru a descoperi cum se fabrică plăcile ceramice (P)

Vino la Ziua Porților Deschise SANEX pentru a descoperi cum se fabrică plăcile ceramice  (P)
Sanex, S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, finalizează un proiect de investiții major în fabrica din Cluj-Napoca și vă invită joi, 28 aprilie, să descoperiți traseul companiei în atingerea scopului de a deveni un promotor activ al industriei verzi din România.

De 45 de ani, Clujul este un reper în istoria de succes a producerii plăcilor ceramice în România, proces care, dincolo de creativitatea prin care ne surprinde permanent, implică și un grad ridicat de muncă, tradiție și experiență. De asemenea, condiția de bază pentru specialiștii din această industrie presupune permanenta conectare la inovație sub toate aspectele sale: de la tendințe, tehnologie, cerințe, resurse și până la grija față de mediu.

Fabrica SANEX este cel mai mare producător de plăci ceramice din România, aceasta livrând anual milioane de produse către locuințele din întreaga țară și, în cadrul căreia, în ultimele 9 luni, au fost realizate lucrări de modernizare prin intermediul proiectului „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania - Green industry - Romania" („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România - Industrie Verde - România") susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Întrucât povestea unei plăci ceramice înseamnă, în zilele noastre, conștientizarea responsabilității față de mediu, SANEX finalizează construcția noului atomizor achiziționat în urma acestui proiect și care va permite eficientizarea fluxului de producţie și îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei. De asemenea, pe termen lung, noul echipament va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativă a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piață, ca măsură suplimentară de protecție a mediului.

În acest sens, clujenii sunt așteptați joi, 28 aprilie, între orele 12-14, la fabrica SANEX unde vor putea afla cum se fabrică o placă ceramică, pentru a înțelege procesul de producție și schimbările care înscriu astăzi compania în randul producătorilor autohtoni renumiți atât pe plan local, cât și internațional.

Totodată, în cadrul vizitei, clujenii vor putea descoperi produsele SANEX comercializate sub brandurile Cesarom, Euroceramic, Casa Mia.

Programarea vizitelor se realizează telefonic, printr-un apel la numărul: 0372 640 800, iar accesul în cadrul fabricii se va face pe baza actului de identitate.

Despre SANEX S.A.

SANEX S.A. este cunoscută în România de peste 44 ani ca producătorul de plăci ceramice, (faianţă, gresie şi decoruri) cu o evoluţie stabilă în piaţa de profil.

Integrarea în anul 2004 în portofoliul grupului austriac LASSELSBERGER, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa, a adus societăţii SANEX S.A. un aport semnificativ de know-how şi o orientare mai accentuată spre cercetare şi inovare, pentru alinierea la tendinţele internaţionale.

Despre Programul Inovare Verde în Industria din România şi Innovation Norway

Programul Inovare Verde în Industrie este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a creşte competitivitatea întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare verde şi antreprenoriat verde. Programul Inovare Verde în Industria din România este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deţinută de Ministerul Norvegian al Comerţului şi Industriei şi de municipalităţile judeţene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare şi dezvoltare a întreprinderilor şi a industriei norvegiene. În România, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi este Operator de Program pentru două din programele incluse în Granturile Norvegiene şi SEE 2009 - 2014. Pentru mai multe informaţii despre program, vă rugăm să vizitaţi site-ul dedicat programului: www.norwaygrants-greeninnovation.no.

Context: Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, fac parte din Piaţa Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97% din suma totală. Granturile SEE şi norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relaţiile bilaterale dintre Norvegia şi România. Pentru detalii suplimentare despre Granturile SEE şi cele norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.ro, www.norwaygrants.ro şi www.eeagrants.org.

 

Comenteaza