Billa dispare din Cluj. Cine vine în loc

Billa dispare din Cluj. Cine vine în loc
Cele cinci supermarketuri Billa care există în judeţul Cluj îşi vor schimba numele în curând, după vânzarea lor de către grupul Rewe, însă nici unul dintre acestea nu va fi desfiinţat după oficializarea tranzacţiei, conform noului proprietar.

Carrefour România a primit aprobarea Consiliului Concurenţei privind achiziţia reţelei de supermarketuri Billa de la grupul german Rewe.

Conform acordului, Carrefour va achiziţiona 86 de magazine Billa, răspândite pe întreg teritoriul naţional, adică o suprafaţă totală de vânzare de 83.000 mp, urmând să renunţe la trei supermarketuri din Brăila (două Carrefour Market şi 1 Billa), ale căror angajaţi, echipamente şi activitate vor fi transferate către un alt operator.
 
„Această achiziţie va permite Carrefour să-şi consolideze oferta multiformat şi prezenţa în România, cu scopul de a servi cât mai bine clienţii săi, devenind primul retailer care deţine cea mai mare reţea de supermarketuri din ţară”, a precizat conducerea Carrefour.

Grupul francez a anunţat semnarea unui acord de achiziţie a Billa România cu Rewe. Tranzacţia este în jur de 98 de milioane de euro, conform unor surse din piaţă. Operaţiunea are loc sub forma unui acord de preluare de acțiuni. 
 
Există cinci magazine Billa în judeţul Cluj, dintre care patru în reşedinţa de judeţ, pe străzile Regele Ferdinand, Calea Floreşti, Dorobanţilor şi L. Pasteur, şi unul în Turda, pe str. Republicii. Carrefour are trei magazine la Cluj-Napoca, pe străzile Ploieşti, Bucegi, Dorobanţilor, două în comuna Floreşti, în Polus Center şi pe str. Eroilor, respectiv unul în Dej, pe str. Unirii.
 
„Rewe Group se va concentra în viitor pe dezvoltarea business-ului de discount  în România cu Penny. Prin  concentrarea pe business-ul de discount, Rewe Group poate dezvolta în mod ideal strategia de creștere în România”, a explicat Frank Hensel, director general al Rewe International. În primele nouă luni din 2015, vânzările Penny în România au crescut cu 14%.
 
Rewe este unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în industriile de retail și turism. 320.000 de angajați lucrează în cadrul grupului în 16 țări europene, iar cele 15.000 de magazine au generat o cifră de afaceri de 50 miliarde de euro.
 
Cu 12.150 de magazine 30 de ţări, Carrefour are 380.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are 13 milioane de clienţi. În România, Carrefour include 138 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri, 109 de supermarketuri şi un magazin de comerţ electronic. Grupul a avut în 2014 afaceri de 100 de miliarde de euro.

Comenteaza