Clusterul IT Cluj dezvoltă un proiect de oraş inteligent la Oradea

Clusterul IT Cluj dezvoltă un proiect de oraş inteligent la Oradea
Asociația Cluj IT va dezvolta strategia integrată de informatizare a municipiului Oradea, prima abordare structurată din România pentru dezvoltarea unui oraș inteligent.

Strategia va fi realizată în termen de șase luni, iar la final Oradea va avea cadrul necesar pentru a ști cum să conecteze într-o singură platformă toate serviciile și bazele de date online ale instituțiilor locale. Proiectul a fost prezentat la Primăria Oradea de către city-managerul Eduard Florea, primarul Ilie Bolojan, generalul Marcel Opriș – directorul general al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și Stelian Brad, președintele clusterului Cluj IT.
 
Administrația inteligentă va aduce conectarea tuturor serviciilor și a bazelor de date online ale tuturor instituțiilor din municipiu. Inițiativa s-a conturat la începutul acestui an, folosind modelul Luxemburgului. Cluj IT a câștigat licitația organizată de municipalitatea orădeană (foto) pentru proiect la care au fost depuse șapte oferte, valoarea contractului fiind de 132.000 de lei, plus taxa pe valoarea adăugată.

Cluj IT este o asociație de tip cluster inovativ înființată în 2012. Numără în prezent 50 de membri: 34 de companii de IT cu 4.000 de angajați și cifră de afaceri cumulată de 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator.

Comenteaza