Turnuri IT interconectate în centrul Clujului

Turnuri IT interconectate în centrul Clujului
Una dintre cele mai mari companii informatice din Cluj-Napoca va interconecta două clădiri de birouri din mijlocul oraşului pentru a-şi extinde activitatea. În noua clădire de 13 etaje vor activa 1.000 de specialişti.

NTT Data România (NDR) va activa într-un nou spaţiu modern, pe o suprafaţă de 9.000 mp, situat în centrul orașului, lângă sediul actual. Investiția se cifrează la 1,5 milioane de euro. Al doilea turn va fi interconectat cu actualul EBS Tower şi va dispune de spații în care vor activa încă 1.000 oameni. Amenajarea primului turn de pe strada Ploieşti/Constanţa, care găzduieşte 550 de specialişti, pe 12 niveluri, a costat compania 1,8 milioane de euro.

Pe cele 13 etaje ale noii clădiri designul spaţiilor va fi în linie cu noile trenduri în psihologia persoanelor care lucrează în domeniul IT, cu spaţii creative, standing desks şi spaţii pentru videoconferinţe sau pentru relaxare, cu scopul de a oferi o varietate de alegeri în funcţie de preferinţe, inclusiv cu zone ce redau sentimentul home-office.

Săli pentru evenimente de business şi mass-media
 
NDR va amenaja săli specializate, care să deservească organizărilor de evenimente din comunitate precum conferinţe IT, congrese din alte domenii, reuniuni ale oficialităţilor, evenimente academice, educaţionale, de business, pentru mass-media sau cu caracter social. 
 
„Cu o varietate de angajaţi, parteneri, colaboratori şi vizitatori de diferite vârste şi din diferite culturi, de la generaţia „millennials” la delegaţii de talia top managementului din companii multinaţionale sau personalităţi publice, spaţiile noastre sunt create pentru a face faţă diferitelor situaţii de business la care suntem expuşi. 
 
Ne prezentăm ca o organizaţie de învăţare, susţinem educaţia într-un mod activ, astfel că vom regăsi în clădirea noastră atât săli ultramoderne de training, amfiteatre pentru diverse evenimente, săli de curs, săli profesorale, cât şi spaţii de relaxare şi zone special amenajate pentru facilitarea comunicării informale şi intercunoaștere”, a declarat Daniel Metz, director general al NDR.

Recrutări pe bandă rulantă în industria informatică

EBS România a fost preluată de concernul japonez NTT, numele companiei fiind schimbat în acest an. Înfiinţată în anul 2000, EBS a fost unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluții şi servicii software din România, având birouri la Cluj, București, Sibiu, Brașov, Timișoara, Iași.

NDR şi-a propus o creştere a echipei la 1.200 de oameni în acest an, obiectivul pentru 2017 fiind de 1.500 de angajaţi şi colaboratori. Din 2013, EBS este parte a grupului Nippon Telegraph and Telephone Corporation.
 
Firma clujeană deservește 250 de companii din România, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda, SUA. Noul său sediu central este EBS Tower, inaugurat în vară. NTT Data este lider furnizor de servicii IT cu sediul central la Tokyo și filiale în 40 de țări.

Mai multe dintre companiile de profil cu activitate în Cluj au atins cifra de 1.000 de oameni. Endava avea la finele anului trecut 1.381 de angajaţi, iar SoftVision, 1.104, conform Ministerului Finanţelor Publice, însă majoritatea firmelor mari din oraş nu depăşeau 500 de angajaţi.

Comenteaza