Transfero. Când se lansează shuttle bus-ul de Cluj, cum funcţionează, cât costă

Transfero. Când se lansează shuttle bus-ul de Cluj, cum funcţionează, cât costă
O colaborare dintre o firmă din Bucureşti şi două din Cluj a dat naştere autobuzului-taxi. Te transportă de la aeroport până la uşa casei.

Pe Aeroportul Intrenațional „Avram Iancu" din Cluj-Napoca a fost prezentat, vineri, un nou serviciu. „Transfero", care ar urma să devină funcțional la sfârșitul lunii decembrie, este un serviciu de transfer pe cale rutieră a pasagerilor de la și către aeroportul clujean.

Serviciul a devenit fapt datorită parteneriatului dintre societatea Transfero, care desfășoară în prezent această activitate pe Aeroportul Otopeni, agenția de turism Alis Holidays, respectiv compania de transport Tours Claus. Practic, Transfero are brandul şi site-ul pe care se fac rezervările, iar Alis Holidays se ocupă de transport, cu microbuze şi autobuze închiriate de la Tours Claus, membră Alis Grup. Atât Alis Holidays, cât şi Tours Claus sunt controlate de omul de afaceri Liviu Jişa.

„Începem cu capacitate de opt locuri, o maşină de 8+1, iar dacă există cerere aducem autobuze de capacitate tot mai mare", a explicat Jişa.

Autobuzele vor duce sau aduce pasageri de la aeroport spre centrul Clujului, dar şi spre Baia Mare, Sibiu, Bistrița, Satu Mare și Oradea, respectiv oraşele de pe traseu. Vor fi șase curse dus-întors pe zi către fiecare destinație, iar prețurile pleacă de la 3 euro (pentru o cursă de la aeroport până în centrul municipiului Cluj-Napoca) și ajung până la 12 euro (pentru cursele până la Sibiu). Pentru 2 euro suplimentari, pasagerii pot fi lăsaţi în fața casei.

"Prin acest program vom putea realiza un transfer semnificativ de pasageri din arealul acoperit de aeroport. Agreăm orice furnizor care vine în sprijinul pasagerilor. Din evidenţele altor aeroporturi, se constată o creştere a numărului de pasageri acolo unde există acest serviciu", a spus Iuliu Pop, director de operaţiuni la aeroport.

Locurile vor putea fi rezervate online pe site-ul companiei Transfero, dar widgetul va putea fi implementat şi pe website-uri ale companiilor aeriene sau de turism.

Acest serviciu loveşte în firmele de taxi clujene, care duceau la aeroport mulţi dintre pasageri. Probabil că o parte dintre ei vor alege acum autobuzele.

Culmea, acest serviciu este de fapt de tip taxi. Lucian Costin, reprezentantul Transfero, a explicat la conferinţa de presă că serviciul circulă conform legii 38/2003, legea taximetriei, adică cea care „reglementează transporturile publice de persoane sau bunuri în regim de taxi sau de persoane în regim de închiriere".

 

Comenteaza