Un trainer NATO şi NASA va instrui managerii fără experienţă din Cluj

Un trainer NATO şi NASA va instrui managerii fără experienţă din Cluj
Americanul Jim Bagnola, unul dintre marii speakeri ai lumii, va susţine un curs de pregătire în cadrul programului de coaching Academia First Time Manager.

Acesta este ultimul dintre cele patru module de pregătire, iar Bagnola va aborda subiecte axate pe dezvoltarea personală. Principalele subiecte vor viza tipare de gândire care promovează leadershipul eficient, puterea atenției și a intenției, dialogul cu sinele, impactul limbajului de susținere și al celui de dezaprobare asupra motivării și încrederii, gândirea neproductivă, grijile.
 
Trainerul american este considerat drept unul dintre cei 30 de lideri profesionişti la nivel mondial. Bagnola este executive coach pentru liderii mai multor companii din Top Fortune 500 şi a fost impresarul magicianului Doug Henning, la Hollywood.

Organizaţia Leadership Gurus International l-a inclus în perioada 2006-2010 în „Top 30 lideri profesionişti din lume”. Acesta a colaborat cu companii precum Shell Oil, Motorola, Siemens, Marriott, Kroger, Scotiabank, dar şi cu organizaţii precum NATO, US Secret Service, Departamentul de Stat sau Departamentul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite.
 
Primele trei module sunt susţinute de specialistul în comunicare Andrei Văcaru, de trainerul Alexandru Bușilă şi de Paul Păcuraru, fondator al Human Performance Development International. El afirmă că aceste cursuri au început la Cluj pentru că piața este una emergentă, în continuă dezvoltare, iar training-urile de management sunt foarte puțin abordate.

"Participanții și-au descoperit calități de comunicare și relaționare pe care nu credeau că le dețin. Pe viitor, ne dorim să extindem acest program și în Timișoara și București", a explicat Păcuraru. 
 
Scopul cursurilor este de a-i învăța pe manageri cum să-și gestioneze timpul, cum să fie buni lideri, cum să devină un jucător de echipă, cum și ce să comunice, astfel încât să se ajungă la rezultatele dorite, cum să ofere feedback asertiv și cum să gestioneze și să rezolve conflictele.

Programul pilot a început în septembrie, la Cluj-Napoca, și urmează să se desfășoare pe o perioadă de patru luni, timp în care cursanții vor deprinde competențe de bază necesare actului managerial.  

Comenteaza