Fondul de investiţii pornit de la Cluj, în căutarea întreprinzătorilor

Fondul de investiţii pornit de la Cluj, în căutarea întreprinzătorilor
Iniţiatorii Risky Business au lansat antreprenorilor o propunere de participare în proiectul care şi-a stabilit sediul în clădirea Cluj Business Center.

Risky Business, un fond de investiţii care sprijină afacerile noi, grupează cele mai proeminente personalităţi din business-ul românesc, dar şi din hub-uri precum Londra sau Silicon Valley, s-a lansat în 27 ianuarie, iar programul găzduit de Cluj Business Campus oferă finanţare şi accelerare pentru afacerile incipiente promițătoare, promit creatorii fondului. 
 
Finanţarea fiecărui proiect se realizează în limita a 100.000 de euro. Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul oferă ajutor în ceea ce privește produsul, intrarea pe piață, strategia.
 
Creat de mai mulţi oameni de afaceri din Transilvania, mai ales din sectorul informatic, Risky Business e primul program de accelerare din România ce investeşte în echipele selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru 2017.
 
Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 de milioane de dolari, Sergiu Biriş, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de milioane de euro, Corina Drăgoi (Liberty Global), Andreas Cser (investitor din Londra), dar şi Voicu Oprean (AROBS), Marcel Anghel (Qubiz.com), Călin Văduva (Fortech), fondatorii unora dintre cele mai mari companii IT din Cluj. 
 
Risky Business a reuşit să atragă nume sonore din industrii tradiţionale precum Dan Pitic, fondatorul Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureșan, fondatorul Electrogrup, sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România. Risky Business este fondat de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin, Adrian Horotan. 

Comenteaza