Ce meserii vor dispărea din România, fiind înlocuite de ROBOȚI

Ce meserii vor dispărea din România, fiind înlocuite de ROBOȚI
Primele meserii care vor dispărea la nivel național, acestea urmând a fi întreprinse de roboți, au fost prezentate, astăzi, la conferinţa ZF HR Trends 2017.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Meseriile care au început să dispară din companiile de producţie, în urma avansului tehnologiei, sunt prelucrătorii prin aşchiere, aceştia fiind înlocuiţi cu centre de prelucrare automată, şi sudorii, astăzi aproape în exclusivitate sudura făcându-se cu ajutorul roboţilor, a spus Nicu Durău, director de HR, ALRO, la conferinţa ZF HR Trends 2017.

"Nu cred că ar trebui sa ne simțim amenințați de evoluția tehnologiei, pentru că există o mare putere de adaptabilitatea a omenirii care se regaseste și în adaptabilitatea fortei de munca Industria asigură tot spectrul de profesii de la muncitorii cu calificare de bază, la profesioniştii în domeniu. Primii vizaţi de avansul tehnologic sunt muncitorii cu calificare de bază, cei care execută operaţii repetitive. Provocarea va fi şi pe partea sistemului de învăţământ, în sensul că job-urile şi complexitatea lor trebuie să fie intuită şi promovată atât de sistemul de învăţământ de stat, cât şi de cursurile oferite de companii", a explicat Durău.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza