Untold Real Estate. Apartament închiriat cu 3.000 de euro

Untold Real Estate. Apartament închiriat cu 3.000 de euro
Clujenii care îşi pun la bătaie locuinţele pentru festivalurile internaţionale ale acestei veri au ajuns să perceapă chirii exorbitante pentru câteva zile. Din chiria maximă de cazare percepută pentru cele două mari festivaluri muzicale (cu 500.000 de participanţi), proprietarul ar strânge imensa sumă de 6.000 de euro.

Dacă eşti mai fiţos şi vrei supercondiţii, un proaspăt posesor al unui apartament de 3 camere, la etajul 4 al complexului Platinia Shopping Center, ţi-l pune la dispoziţie pentru cele patru zile de Untold, pe portalul OLX. Cu 3.000 de euro. Poţi să mai aduci cinci persoane.

Ai în jur supermarket, bancă, sală de fitness, restaurante. Acesta îţi face şi calculele: „la 10 minute de mers pe jos (2 cu maşina) de Untold Festival, 15 minute de mers pe jos în parc, 20 minute mers pe jos de Piaţa Unirii”.   

 
 
Acelaşi tarif este valabil pentru o casă întreagă, de 300 mp, cu mansardă de 50 mp, unde proprietarul se arată dispus să cazeze 30 de persoane, în preajma zonei festivaliere, prin agenţia Zoom. „Casa dispune de 14 paturi individuale cu saltele şi perne, canapea extensibilă, fotolii extensibile + disponibilitate de amenajare locuri de dormit în funcţie de dorinţa fiecăruia. În poze nu se văd paturile, casa fiind mobilată după ce au fost făcute pozele”, explică agentul imobiliar.

În zona complexului studenţesc Hasdeu, o casă cu şase camere, două băi, curte şi foişor are acelaşi preţ de închiriere, dar proprietarul este mai greu de găsit. „Nu pot răspunde la telefon foarte uşor fiindcă sunt pe un fus orar diferit pentru conversaţii telefonice până în 28 iunie”.

Pe strada Pajiştei, o casă 2.700 de euro, negociabil, poate fi închiriată la acest preţ dacă un grup o ia integral. Apartamentul cel mare, cu trei dormitoare, face 1.850 de euro, iar cel mic, cu 1 cameră, 1.100. Ambele sunt utilate şi au acces la grădina mare, cu foişor, grătare şi hamace, fiind, conform proprietarului, la „12-15 minute mers spre jos până la Festivalul Untold”.

O locuinţă cu etaj de pe str. Oţetului a fost pregătită pentru închiriere cu 2.500 de euro. „Curte interioară cu masă, umbrelă şi scaune, transportul de la gară, aeroport inclus, apă plată + minerală, în limita unui bax pe zi inclusă, se asigură în fiecare zi curăţenie". Condiţia: „minim cinci nopţi de cazare, minim 50% avans şi 500 de euro garanţie, număr maxim 12 persoane”.

Cu acelaşi preţ poţi să iei un hostel întreg în centrul Clujului, pentru grupuri de maxim 20 de persoane. Cum ar veni, 125 de euro de persoană. „Închiriez apartament de lux, patru camere, două băi, terasă, parcare, situat pe strada Miko Imre, perioada 3-7 august. Suprafaţă utilă 128 mp, an construcţie 2000, decomandat” este un alt anunţ, la 2.500 de euro.
 
O vilă la intrarea în Untold, de 300 mp, face 2.000 de euro, dar negociabil. Prezentarea este interminabilă, cu toate că vorbim despre o locuinţă nemobilată şi neutilată. În schimb, are 12 paturi, termopane, aer condiţionat, două terase, bucătărie dotată şi un televizor. Acelaşi preţ de închiriere îl are un apartament de 74 mp în zona festivalului, la etajul doi.

La 2.000 de euro iei o casă cu 4 camere şi trei băi în zona autogării, cartierul Dâmbul Rotund sau central cu 3 camere, cu 270 mp, iar cu 1.800 de euro, una pentru 10 persoane, situată la 10 minute de centru”. 1.000 de euro costă un apartament cu patru camere, trei dormitoare şi două băi într-un bloc "comunist" din cartierul Plopilor. Acesta este la „10 minute de mers pe jos de Untold” şi o capacitate sugerată de proprietar de 4-6 persoane.

Un apartament de trei camere „lux” costă 600 de euro, fără a avea specificată zona, ci doar timpul de deplasare la Cluj Arena. „Închiriez pentru Untold apartament de trei camere, mobilat şi utilat cu tot ce trebuie, două băi, la 15 minute de mers pe stadion, 6-7 persoane, ofertă valabilă până pe 10 iulie. Trimit poze la cerere. Preţ pe cinci nopţi!”. 
 
O constănţeancă vinde, la pachet, un pachet VIP pentru două persoane la acest festival (acces patru zile) şi cazare la hotelul Opera Plaza, în cameră dublă, cu mic dejun, în intervalul 3-8 august. Preţul cerut: 3.500 de lei.
 
„Koncept Imobiliare vă propune spre închiriere pe perioada Untold 2017 o garsonieră în zona zero, lângă Teatrul Naţional, la câteva minute de Piaţa Unirii şi de stadion. Imobilul în suprafaţă de 27 mp este compartimentat în 1 cameră, bucătărie, balcon şi o baie. Garsoniera se închiriază complet mobilată şi utilată, fiind ideală pentru un cuplu. Imobilul este situat la etajul 1, dispune de toate mijloacele de transport în comun în imediata vecinătate, cafenea şi magazine la parterul blocului”. Preţul este de 700 de euro.
 
O garsonieră de închiriat pentru Untold şi Electric Castle are un preţ ceva mai modest, pentru că este în Floreşti, la etajul opt, iar blocul a fost construit în perioada 1977-1990. Anunţul este în limba engleză pentru că la evenimente vin şi fani străini.

„Studio for rent at Untold Festival – 6 minutes by car from Untold main stage, 14 minutes by walk, 2 minutes away from bus station (direct line to Untold). În cartierele oraşului preţurile sunt ceva mai „relaxate”: între 400 şi 700 de euro o garsonieră sau un apartament cu două camere.

Top chirii Untold

Centru..................Casă 4 camere...........3.000 euro
Hasdeu.................Casă 6 camere...........3.000 euro
Platinia.................Ap. 3 camere..............3.000 euro
Pajiştei.................Casă 4 camere............2.950 euro
Centru..................Hostel........................2.500 euro
Oţetului................Casă 6 camere............2.500 euro
Miko K..................Ap. 4 camere..............2.500 euro
Centru..................Ap. 4 camere..............2.000 euro
Dâmbu Rotund......Vilă 4 camere..............2.000 euro
 
Sursa: OLX 

„În mod normal, noi avem nevoie de 500 de camere la hoteluri în această perioadă. Cu toate că nu este deloc uşor, noi reuşim să le rezervăm pentru că avem deja nişte relaţii consolidate de-a lungul anului. Nu înţelegem de ce unii se plâng de existenţa unui asemenea festival care aduce zeci de milioane clujenilor, agenţi economici, instituţii şi chiar persoane fizice care îşi închiriază apartamentele atunci”, Adrian Chereji, director de marketing la Untold Festival

Comenteaza