Poştaşii vor să adopte o bancă

Poştaşii vor să adopte o bancă
Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a reluat procesul de selecţie a unui partener bancar privind oferirea de servicii şi produse bancare, prin intermediul oficiilor poştale. În acest context, invită instituţiile bancare interesate de un parteneriat să transmită scrisori de intenţie.

În contextul strategiei de dezvoltare, de modernizare comercială şi operaţională, CNPR vrea să demareze unui proiect prin care urmăreşte diversificarea portofoliului de produse. Ea şi-a manifestat intenţia de a presta servicii şi de a oferi produse bancare la nivel naţional, printr-un contract ce urmează a fi încheiat cu o societate bancară ce activează pe piaţa din România.
 
„Prin acest proiect, la ghişeele Poştei Române selectate la nivel naţional se vor putea tranzacţiona, pe modelul altor administraţii poştale europene, produse şi servicii bancare în condiţii de proximitate şi convenienţă, în beneficiul tuturor clienţilor”, a declarat Andrei Stănescu, directorul general al CNPR.
 
Serviciile bancare ce urmează a fi oferite prin intermediul reţelei de subunităţi poştale sunt depunere şi retragere numerar, acordare de credite, emitere de carduri credit şi debit, servicii referitoare la încasări rate de credit, de colectare a creanţelor, de intermediere în asigurări, aferente contractării serviciilor de tip internet, în conformitate cu legislaţia bancară.

Comenteaza