Voucherele de vacanţă. Când se vor acorda primele tichete

Voucherele de vacanţă. Când se vor acorda primele tichete
În perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018 instituţiile publice trebuie să acorde angajaţilor vouchere de vacanţă în valoare de 1450 de lei/salariat, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinaţie, conform OUG publicată pe 30 iunie în Monitorul Oficial.

Ministrul Turismului Mircea Dobre a vorbit într-un interviu acordat Agerpres despre acordarea voucherelor de vacanță.

Mircea Dobre spune că voucherele de vacanţă vor fi acordate după cum e stipulat în OUG 46/2017. "În perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, orice instituție publică, centrală, locală sau companie unde statul este acționar majoritar sau unic trebuie să furnizeze către angajați prime de vacanțe sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 de lei", a spus ministrul.

Cât despre acordatea voucherelor pentru luna septembrie, Mircea Dobre spune că există această posibilitate. "Sunt instituții care vor acorda vouchere de vacanță, dar nu avem o statistică, pentru că fiecare instituție își are prioritățile ei. O statistică ar putea avea Ministerul Finanțelor, deși nu cred, sau Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru că acolo sunt subordonate instituțiile publice locale. Ideea este că cine nu va da în acest an și nu va prinde pe rectificarea din 2017, obligatoriu va trebuie să dea în cursul anului 2018, până la data de 30 noiembrie, bineînțeles consultându-se cu sindicatele sau cu reprezentanții angajaților din acea instituție", a mai spus Mircea Dobre.

Ministrul Turismului a precizat că prima în bani va intra în vigoare la 1 decembrie 2018, dar până atunci se va da o nouă Hotărâre de Guvern în care se va stipula exact cum vor fi acordate aceste prime de vacanță.

 

Comenteaza