LIDERII CLUJULUI. Herea: „Să vedem ce facem cu oamenii care vor înlocuiți de roboți”

LIDERII CLUJULUI. Herea: „Să vedem ce facem cu oamenii care vor înlocuiți de roboți”
Directorul companiei informatice Pitech+Plus vrea ca România să pregătească o jumătate de milion de oameni care să lucreze în industria digitală.

„Noi am început să implementăm digitalizarea acum 15 ani la Cluj, pe când lucram pentru o companie franceză. Sunt două mari teme care se ridică în momentul de față: ce facem cu oamenii ale căror munci vor fi înlocuite de roboți și cum educăm managerii firmelor pentru a se adapta procesului de digitalizare, pentru care am putea derula un proiect în cadrul Romanian Business Leaders. 

Dacă acum avem 300.000 de specialiști implicați în tehnologie, atunci trebuie să ajungem la 500.000. Pe de altă parte, nu am văzut încă în România o asociere între o companie de tehnologie și una din zona comercială, așa cum se întâmplă în străinătate. De ce să nu avem și noi un Amazon în România”, propune Bogdan Herea. 

120 de antreprenori şi şefi de companii din Transilvania au decis să extindă platforma de acţiune şi implicare socială Romanian Business Leaders (RBL) în Cluj. Liderii din business din regiune vor să sprijine investitorii, să dezvolte cultura antreprenorială și să reabiliteze statutul profesorilor din sistemul public preuniversitar în Transilvania. 

Cultura antreprenorială şi educaţia sunt două direcţii în care RBL acţionează, prin programe de promovare a gândirii antreprenoriale în licee, educaţie şi mentorat pentru antreprenori, precum şi de recunoaştere publică şi sprijinire a profesorilor cu vocaţie. Evenimentul de la Cluj a adus în dezbatere două teme în care orașul este un pol de leadership pe harta economică a României: digitalizarea şi efervescenţa antreprenorilor din noul val. 

Principalele teme dezbătute au fost resursele necesare și pilonii pe care o afacere poate să își sprijine procesul de transformare digitală, dar și cum exponenții noii generații regândesc modelele de business și creează oportunități de afaceri acolo unde ele par să nu existe. La conferințele RBL iau parte antreprenori şi şefi de companii care conduc afaceri importante la nivel naţional şi regional.

Comenteaza