Salariul minim brut se majorează de la 1 ianuarie

Salariul minim brut se majorează de la 1 ianuarie
Guvernul adoptă hotărârea de majorare a salariului minim brut la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

"Avem astăzi pe ordinea de zi hotărârea de guvern pe care am prezentat-o într-o primă lectură în urmă cu o lună de zile, privitoare la creşterea salariului minim brut garantat în plată, fără adaosuri şi alte sporuri, la suma de 1.900 de lei, care este corespunzător salariului de 1.550 de lei pe care îl avem în programul de guvernare, plus întoarcerea sarcinii fiscale", a precizat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei guvernului.

Pe 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Muncii a fost lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind creşterea salariului minim la 1.900 de lei. În documentul citat, iniţiatorii propun ca, de la 1 ianurie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat să fie majorat la 1.900 lei.

Aceasta ar reprezenta o creştere de 31% faţă de decembrie 2017. "Creşterea propusă va avea efecte pozitive asupra economiei prin stimularea ocupării şi reducerii muncii la negru", se menţionează în nota de fundamentare a proiectului. Adoptarea ​hotărârii  ce prevede creşterea salariului minim de la 1 ianuarie a fost amânată până în prezent din motive de tehnică legislativă.

Comenteaza