O companie din Cluj, inclusă între cele mai promițătoare din România

O companie din Cluj, inclusă între cele mai promițătoare din România
Furnizorul de servicii energetice Electrogrup Cluj a fost desemnat de către un juriu de specialiști între cele 15 cele mai promițătoare companii din țara noastră, în cadrul proiectului Made in Romania, inițiat de Bursa de Valori București (BVB).

Societatea clujeană a fost înființată de frații Teofil și Simion Mureșan, care dețin fiecare câte 50% din companie, iar în prezent aceasta are 290 de angajați. Cifra sa de afaceri a urcat de la 22 la 31 de milioane de euro în perioada 2014-2016, iar profitul net a rămas constant, la peste 3 milioane de euro. 

De cinci ani aceasta a început să își exporte serviciile în Germania, Rusia, Polonia, Belgia și Irlanda, iar cu compania germană SSC Wind a intrat în consorțiu pentru instalarea de turbine eoliene de mari dimensiuni în Europa. Pentru acest an grupul clujean, care include și operatorul de servicii de telecomunicații Direct One, estimează afaceri de 120 de milioane de euro și un efectiv de 700 de angajați. 

A doua ediție a cărții “Made in Romania” cuprinde în 100 de pagini poveștile de business a 15 dintre cele mai promițătoare companii din țară. Acestea sunt 2Performant Network, Agricover, Amber, Autonom Rent-a-Car, Blue Air, Cris-Tim, Electrogrup, FruFru, Ivatherm, IRUM, Lasting System, Smart Bill, Softelligence, Prutul, Vola.ro. 

Proiectul și-a propus să identifice viitoarele motoare ale economiei românești și să le asiste pe parcursul unui an astfel încât acestea să-și ducă afacerile la nivelul următor prin îmbunătățirea transparenței, vizibilității, reputației și prin obținerea accesului la capitalul necesar pentru dezvoltarea ulterioară. 

Pe parcursul anului 2017, BVB a colaborat cu 166 de companii nominalizate în faza inițială a proiectului, iar în perioada de training a încurajat inovația și cele mai bune practici în 50 de companii românești, precum și să promoveze poveștile de succes și echipele celor 15 companii finaliste. 

Comenteaza