Belgienii fac recrutări masive: zeci de clujeni vor produce componente de Airbus

Belgienii fac recrutări masive: zeci de clujeni vor produce componente de Airbus
Noul producător de componente de avioane de la Cluj Sonaca Aerospace Transilvania (SAT) va angaja 30 de montatori de structuri aeronautice ca urmare a creșterii capacității de producție și a cumpărat teren pentru o nouă fabrică.

“Oferim formare profesională la locul de muncă, condiții moderne de lucru, stabilitate (contract de muncă nedeterminat), creșteri salariale periodice în funcție de performanță, tichete de masă (15 lei), transport asigurat, lucru în două schimburi (de luni până vineri), asigurare medicală. Cerințe: dorința de formare și perfecționare continuă, experiență anterioară în producție - constituie un avantaj, dar nu este obligatorie”, a anunțat Claudia Vîlceanu, reprezentant al societății. 

Uzina de componente de avioane la Moldoveneşti a fost inaugurată anul trecut, investiţia fiind derulată de Sonaca, grup care dezvoltă şi asamblează structuri avansate de avioane mari. Compania este cunoscută în special pentru producerea de componente pentru aripi şi este considerată ca lider în domeniu, fiind furnizor pentru Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream. Construirea fabricii a durat 18 luni.  

Unitatea avea inițial 30 de angajați, iar numărul lor va crește până la 250. Investitorii au cumpărat și un teren alăturat pentru ridicarea celei de-a doua fabrici. Investiția realizată de SAT a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, de 24,1 milioane de lei, dintr-o investiţie de 52 de milioane. 

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat companiei belgiene un împrumut de 8,5 milioane de dolari pentru construirea fabricii. Unitatea de producţie este amplasată în apropierea Autostrăzii Transilvania (A3) şi a centrului logistic Kaufland. Belgienii au achiziţionat de la dezvoltatorul de parcuri logistice CTP Invest un teren de 20.000 mp în apropierea Autostrăzii Transilvania.

Fabrica se ocupă de producția de părți de componente (hand lay-up) și de ansamblarea de lamele pentru modelul Airbus A320, ca răspuns la creșterea producției anunțată de gigantul aerian. Obiectul principal de activitate a grupului este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, uzului civil sau militar.

Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe. Sediul principal se află în Gosselies (Belgia). Grupul deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia. Sonaca are 2.500 de angajaţi la nivel mondial, între care 350 de ingineri, şi este deținută de statul belgian, prin Wallonia Regional Investment Company.

Comenteaza