Un gigant al transportului din Cluj face recrutări masive în toată țara

Un gigant al transportului din Cluj face recrutări masive în toată țara
Cea mai mare companie de transport din Cluj, cu afaceri anuale de 150 de milioane de euro, a lansat o campanie de recrutare de șoferi în patru orașe din România.

"Oferim plata punctuală a salariului tău și un loc de muncă stabil în cadrul unei firme serioase, flotă modernă de vehicule complet echipate pentru siguranța și comoditatea ta, plus asistență tehnică în rută și mentenanță a vehiculului tău din partea dealerilor oficiali Volvo, asistență telefonică 24/7, formare profesională inițială și continuă din partea firmei, asigurare medicală internațională cu garanție totală, transport dus-întors garantat. În plus, dacă ești șofer începător, vei avea ocazia să te formezi și să câștigi experiență la noi”, a anunțat conducerea Carrion România.

Orașele în care aceasta va opera angajări de conducători auto sunt Cluj-Napoca, București, Arad și Galați. După anunțul de pe rețeaua de socializare Facebook însă au venit solicitări din partea unor șoferi din alte orașe ale țării, printre care se numără Iași sau Buzău. Responsabilii de resurse umane ale Carrion nu au precizat salariile oferite decât prin intermediul unor mesaje private. 

Cu afaceri de 646 de milioane de lei, societatea de transport de mărfuri cu asociaţi spanioli s-a clasat în 2016 pe locul cinci în ierarhia generală a companiilor care activează în judeţ, după MOL România, De’Longhi, Inter Cars şi Electrica Transilvania Nord.

Carrion era prezentă în primele 10 firme ale Clujului şi în privinţa angajaţilor: 2.024 faţă de 1.694 în anul precedent, dar şi în cea a profitului net, de 20 de milioane de lei, în scădere cu 8 milioane faţă de 2015. Asociaţii societăţii clujene sunt compania Alerinova Expansion din Huercal de Almeria (Spania) şi Miguel Carrion Caceres, care figurează şi ca administrator al acesteia.  

Clujul, vânat de transportatori

Companiile de transport din Cluj au angajat, în 2016, 10.000 de oameni şi aveau afaceri anuale de 3 miliarde de lei. „Înființarea unei companii în domeniul transportului rutier de mărfuri este relativ ușoară. Costurile operaționale sunt reduse, salariile șoferilor (deseori minimul pe economie și bonusuri la kilometrii parcurși) şi combustibilul consumat”, susţine Aurimas Kacinskas, director general al companiei de consultanţă Creditinfo România.  

O analiză a sectorului rutier arată că județele Argeș și Cluj generează cele mai mari cifre de afaceri din România în transportul rutier de mărfuri, cu câte 3 miliarde de lei, urmate de București, cu 2,9 miliarde. Capitala și Clujul înregistrează 10.000 de angajați, urmate de judeţele Argeș, Bihor, Timiş, Arad, cu efective de 7-10.000. Societăţile cele mai profitabile din sector sunt în Mehedinți, Vrancea, Tulcea și Constanța. 

Dacă în 2015 o companie din domeniu obținea în medie o cifră de afaceri de 1,13 milioane lei, în 2016 aceasta a crescut la 1,18 milioane. Profitul obţinut a scăzut în schimb de la an la an, de la 1,80 la 1,67 miliarde de lei. Rezultatul net mediu înregistrat de aceste companii a coborât de la 62.000 la 55.000 de lei.

Conform  Registrului Comerțului, înființarea de societăţi în transportul rutier de mărfuri este în creștere, 2016 reprezentând maximul istoric, cu 3.800 înființate. Dinamica domeniului se vede ca număr de angajați și vânzări în 2016, comparativ cu 2015.

Într-o economie în care au dispărut 90.000 locuri de muncă din mediul privat, transportul rutier de mărfuri a înregistrat o majorare a numărului de salariaţi de la 122.000 la 129.000. Evoluţia apare şi la vânzări, de 35 de miliarde de lei anul trecut faţă de 33 de miliarde în 2015. 

Topul angajaţilor în transportul rutier de mărfuri

1. Bucureşti............11.612
2. Cluj...................10.115
3. Argeş.................9.565
4. Bihor..................7.671
5. Timiş.................7.671 

Sursa: Creditinfo 

Comenteaza