Milionarul Sorin Ghiţe și-a vândut vila unui stomatolog

Milionarul Sorin Ghiţe și-a vândut vila unui stomatolog
Omul de afaceri Sorin Ghiţe, unul dintre membrii fondatori ai Băncii Transilvania (BT) Cluj, a vândut Vila Capo, din centrul capitalei, medicului Radu Ignătescu, antreprenor care a dezvoltat proiectul Labvision, potrivit Cushman & Wakefield Echinox, intermediarul tranzacţiei.

Vila Capo, una dintre proprietăţile emblematice ale Bucureştiului, este situată pe Aleea Alexandru, în apropierea Pieţei Victoriei, şi trecut recent printr-un amplu proces de restaurare. Noul proprietar va folosi imobilul pentru deschiderea unei clinici stomatologice, a unui centru de producţie de tehnică dentară de înaltă tehnologie şi a unui centru de educaţie clinică şi tehnică şi transfer de know-how.

Proprietatea are o suprafaţă construită de 2.400 mp, din care cea utilă reprezintă 1.700 mp şi o structură formată din două subsoluri şi patru etaje supraterane. Vila Capo este câștigătoare a unui proiect socio-cultural al Anualei de Arhitectură, în 2014. Imobilul a fost refăcut după proiectul arhitectului Marius Kuibus, care a păstrat toate elementele sale clasice. Clădirea a fost scoasă la vânzare acum câțiva ani la suma de 8,5 milioane de euro.

„Principalele motive care ne-au determinat să alegem Vila Capo pentru dezvoltarea proiectelor noastre sunt specificaţiile tehnice, care s-au potrivit perfect conceptului nostru, alături de valoarea arhitecturală excepţională a imobilului. Construind casa în modul în care a făcut-o, domnul Ghiţe e autorul unei realizări de excepţie în domeniu, vila fiind unică în peisajul imobiliar de profil al Bucureştiului“, a declarat Ignătescu.

Vila Capo a fost construită în perioada interbelică, având elemente artdeco şi accente neoclasice, iar în urmă cu trei ani a trecut printr-un proces de reconstrucţie şi tehnologizare, beneficiind de climatizare prin sistem Samsung, ascensor panoramic şi ascensor auto, post trafo şi generator proprii, şi finisaje de lux. Departamentul de birouri al companiei Cushman & Wakefield Echinox a închiriat în 2017 spații cu o suprafață cumulată de 60.000 mp în clădiri de birouri din București și din țară.

Sorin Ghiţe, cunoscut ca unul dintre membrii fondatori ai BT şi fost acţionar al Astral Telecom, ocupa locul 282 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere de 23 de milioane de euro. Alături de partenerii săi, Daniel Dulău şi Olimpiu Nicola, mai deţine centrul comercial din centrul municipiului Târgu-Mureş, construit pe un teren concesionat de la primărie intrat recent în insolvenţă.

Mureș Mall, complex în valoare de 15 milioane de euro, a fost primul proiect dintr-o serie de mall-uri pe care Ghițe și-a propus să le realizeze înainte de criză. Planul antreprenorului din Cluj era să mai facă un proiect în Bistrița și altul în Târgoviște, însă acestea au fost abandonate. 

Membrii fondatori, fericiți după vânzarea Astral  

Operatorul TV cablu Astral Telecom Cluj (ATC) a fost achiziţionat în 2005 de UPC România, companie deţinută de holdingul american Liberty Global. Tranzacţia s-a realizat pentru 416 milioane de dolari. Printre acţionarii ATC se numărau fondurile de investiţii Cresianco Limited, Dixon Investments, Bridgecom, Wordfield, Dealgate, iar printre persoanele fizice, Horia Ciorcilă, Nicolae Pop Baldi, Bela Urasi, Sorin Ghițe, Valentin Nicola, Aura Oprea, Mircea Ilea, Ioan Goia sau Dorel Goia. În urma tranzacţiei fiecare a primit între 4 şi 17 milioane de dolari. 

Comenteaza