Banca Transilvania a introdus portofelul digital pe telefon

Banca Transilvania a introdus portofelul digital pe telefon
Banca din Cluj a lansat o aplicație de tip wallet pentru cumpărături şi transfer de bani cu telefonul. Acesta devine portofel digital pentru cumpărături cu card de debit sau de credit.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau din App Store şi presupune adăugarea în format digital a cardurilor BT. Lansarea marchează două premiere: BT Pay este primul wallet din România care permite plăți contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service, respectiv primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseşte serviciul token al Visa. 

Partenerii BT pentru dezvoltarea BT Pay au fost Visa, Mastercard, Endava şi Inside Secure. „Apetitul clienților băncii noastre pentru cumpărăturile contactless este tot mai mare, creşterea fiind de peste 350% în decembrie 2017, faţă de decembrie 2016. Lansarea BT Pay un pas mare pe care banca îl face pentru a oferi clienților servicii digitale”, a menționat Ömer Tetik (foto), director general al BT. 

„Mastercard va continua să se implice în mod constant și susținut în asigurarea accesului la plăți simple, rapide și sigure, iar primul wallet care permite plăți contactless este un reper important în materializarea eforturilor în această direcție‟, a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager al Mastercard România.

BT este liderul pieței cardurilor din România, cu 3 milioane de carduri în portofoliu şi peste 20% cotă de piață privind volumele tranzacționate cu cardul. Principalii săi concurenți pe piața bancară românească sunt BCR și BRD.

Comenteaza