Profi a câștigat în justiție un teren pe care și-a ridicat un magazin la Cluj

Profi a câștigat în justiție un teren pe care și-a ridicat un magazin la Cluj
Biroul de avocatură RTPR Allen & Overy a anunțat că a obţinut respingerea restituirii în natură a unui teren pe care se află unul dintre magazinele Profi din Cluj.

După 12 ani de litigiu, trei casări cu trimitere spre rejudecare şi patru soluționări în recurs și o strămutare, RTPR Allen & Overy a câştigat irevocabil pentru rețeaua Profi Rom Food (PRF), la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un litigiu imobiliar întemeiat pe legea nr. 10/2001, prin care a obţinut respingerea acţiunii prin care reclamanţii au solicitat restituirea în natură a terenului pe care se află unul dintre magazinele Profi din Cluj-Napoca.

“Complexitatea litigiului a survenit atât din perspectiva problemelor de procedură civilă incidente (în contextul administrării a trei expertize topografice care au abordat o serie de aspecte cu un pronunţat caracter tehnic, cereri de intervenţie/strămutare, numeroase casări cu trimitere), cât şi din perspectiva aspectelor ce ţin de fondul cauzei, în legătură cu care a fost necesar să demonstrăm că în speţă sunt aplicabile dispoziţii legale de excepţie care derogă de la regula restituirii în natură a terenului în cauză”, au transmis avocații PRF.

“Intervenția noastră în dosar s-a realizat după ce cauza fusese pierdută în fond și apel și după efectuarea unor expertize care nu ne dădeau șanse de reușită. Practic, a trebuit să convingem instanțele de judecată asupra necesității readministrării probatorului, cu luare în considerare a obiectivelor propuse de noi și a înscrisurilor depuse de noi.

Mai apoi a fost necesar să aducem argumente convingătoare pentru a determina completele de judecată să îmbrățișeze optica noastră asupra problemelor în discuție, respectiv înțelegerea conceptelor de ocupare funcțională si amenajare de utilitate publică în sensul legii nr. 10/2001”, a menționat Adriana Dobre, avocat senior colaborator.

"Reclamanții au solicitat atribuirea în natură a terenului în dispută, aceștia nefiind mulțumiți cu soluția de restituire prin echivalent, prin acordarea unor despăgubiri, astfel cum a fost propus prin dispoziția de primar contestată. De asemenea, în cadrul dosarului nu s-a efectuat o expertiză evaluatorie, acest aspect urmând a fi tranșat de către primărie", a precizat, pentru ZIUA de CLUJ, Florentina Neagu, reprezentant al casei de avocatură.

Biroul de avocați a mai câștigat pentru PRF contestarea deciziei de sancţionare adoptate de Consiliului Concurenței pentru un pretins acord vertical de stabilire a prețurilor. Amenda a fost irevocabil redusă cu 75% de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

RTPR activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy. RTPR Allen & Overy are 41 de avocaţi. Domeniile de activitate cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, litigii şi arbitraj, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, consultanţă pentru sectoarele de afaceri.

Comenteaza