Platformă de business cu 52.000 de firme, activată la Cluj

Platformă de business cu 52.000 de firme, activată la Cluj
Un acord de cooperare regională semnat la Cluj-Napoca de către patru confederaţii patronale reprezentative din România, Ungaria, Polonia şi Slovacia va oferi celor 52.000 de firme componente oportunitatea de a interacţiona eficient şi rapid pe platforma comună de comunicare și business care va fi realizată.

Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, a subliniat că acest acord reprezintă o ocazie pentru companiile din cele patru ţări de a închega afaceri şi de a aborda proiecte europene deosebite și că alegerea Clujului pentru semnarea acordului nu a fost întâmplătoare, oraşul fiind considerat drept capitala Transilvaniei şi un model de dezvoltare a mediului de bussines. 

"VOSZ, Employers of Poland, EAS şi UNPR, cele mai reprezentative confederaţii patronale din Ungaria, Polonia, Slovacia şi România, au stabilit că prin semnarea acordului vor putea să-şi unească forţele pentru a reprezenta, cât mai eficient, interesele mediului de afaceri din cele patru ţări în raport cu conducerea UE. Alianţa trebuie să aibă o voce unitară şi puternică în raport cu Bruxelles-ul, precum şi cu mediul de afaceri din orice altă ţară a lumii", a precizat Lucian.

Scopul declarat al acordului între cele patru țări prevede acţiuni comune printre care cooperarea transfrontalieră pentru atragerea de fonduri europene care să asigure fondurile necesare pentru proiecte regionale. Ca observatori la semnarea acordului de cooperare au participat reprezentaţii celei mai mari confederaţii patronale din Germania, BVMW, ce reprezintă interesele a 26 de asociații patronale de 560.000 de întreprinzători, cu 11,5 milioane de angajaţi.

Comenteaza