Nunţile şi petrecerile salvează noile restaurante
- Scris de Ziua de Cluj
- 28 Iul 2010, 14:40
- Economie
- Ascultă știrea

La trei luni de la valul de inaugurări din primăvară, proprietarii de restaurante se declară mulţumiţi de activitate, chiar dacă nu au identificat încă regulile după care le vin clienţii.
Julia Peter, proprietar al restaurantului Via, consideră că ar fi necesară o mai bună promovare a zonei recent amenajate pentru pietoni din apropierea Zidului Cetăţii. “Restaurantul merge bine, deşi acum este o perioadă mai dificilă. Oamenii pleacă din oraş, e perioada concediilor. Noi avem o problemă în zonă, care e, cumva, în afara circuitului turiştilor. Aceste străzi s-au amenajat, au fost pavate, au apărut restaurante şi totuşi e prea multă linişte”, spune Peter.
Pe modelul Pieţei Muzeului, s-ar putea pregăti evenimente sau târguri care ar anima zona şi ar atrage lumea pe străduţele reamenajate, apreciază aceasta. “Sunt zile foarte bune şi altele mai slabe. Principalul avantaj este terasa, care se umple în fiecare zi. O parte importantă a activităţii o reprezintă evenimentele: aniversări, căsătorii civile, botezuri”, explică proprietarul. Restaurantul va fi închis în perioada concediilor şi redeschis la finalul lui august. Acesta funcţionează într-o clădire- monument istoric, restaurată.
Conducerea Corso, amplasat în Piaţa Unirii, crede că activitatea este în grafic, cu aşteptările stabilite înainte de inaugurare. “Nu e nicio regulă privind activitatea: chiar şi în weekend se poate ca uneori să fie plin şi altă dată gol. Am constatat că avem mulţi turişti, fiind localizaţi în această zonă, şi mă bucur că vine exact genul de lume la care ne-am aşteptat noi, ca vârstă, nivel de pregătire, venituri. Avem foarte mulţi clienţi stabili, care se întorc. Asta este o confirmare că ne-am orientat bine când am gândit bistroul în acest fel”, spune Ottilia Brezovsky, unul dintre proprietari. Corso s-a instalat în spaţiul deţinut anterior de magazinul Benvenuti, are 80 de mp, dispune de 40 de locuri în interior şi de alte 26 pe terasa din stradă.
La aproape trei luni de la inaugurare, proprietarul Da Vinci, restaurant amplasat în cartierul Bună Ziua, se declară satisfăcut de primele săptămâni de activitate. “Eu sunt foarte mulţumit şi de partea de evenimente, şi de restaurant. Evenimente aveam încă de la început, încă înainte de inaugurare, dar am văzut că şi restaurantul a progresat. A început lumea să audă de el”, este de părere unul dintre investitori, Septimiu Pop. Festivalul de Film Transilvania, cel de mediu sponsorizat de Nokia sau promovarea în Liga I a “U” Cluj au fost evenimentele care au adus cea mai multă lume la Da Vinci.
“Avem programări
de nunţi în fiecare săptămână până în toamnă, în zilele de sâmbătă, mai puţin
vreo două săptămâni din august, dar şi acestea sunt acoperite de evenimente.
Clienţii restaurantului sunt oameni de afaceri. Vin şi străini, dar şi clujeni.
Mai avem prezentări de produse ale unor societăţi din domeniul farma, de pildă,
care organizează mese de 40-50 de persoane, ceea ce ajută la media săptămânală
de clienţi. Deocamdată, e foarte complicat să identificăm un grafic: sunt zile
foarte bune şi urmează altele în care e puţină lume”, constată Pop. Unitatea
are 280 de locuri, este amenajată într-o
Şepcile Roşii, într-o nouă prezentare
Tot în primăvară s-a deschis şi Wok’n’Roll. Spaţiul închiriat pe str. G. Şincai are 80 de mp şi 32 de locuri disponibile. Mesele şi scaunele înalte de lemn au vedere spre locul de gătit, unde bucătarii pot fi urmăriţi pregătind meniurile. De asemenea, spaţiul în care a funcţionat o vreme Şepcile Roşii este, din nou, utilizat. Noul restaurant de pe str. Regele Ferdinand are o linie de autoservire şi funcţionează sub denumirea de Lunch Break.