Proiect de 800.000 de euro, pentru 400 de cadre medicale de la spitale din Cluj şi Târgu-Mureş

Proiect de 800.000 de euro, pentru 400 de cadre medicale de la spitale din Cluj şi Târgu-Mureş
Un număr de 400 de cadre medicale de la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca şi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul managementului de sănătate, sau al utilizării de aparatură It medicală, în cadrul unui proiect cu titlul "EMC - Educaţie Medicală Continuă".
"> Proiectul are o valoare totală de peste 800.000 de euro, beneficiază de finanţare prin fonduri europene şi este derulat de RSC Consulting, firmă acreditată în domeniul furnizării de servicii de formare profesională.

Finanţarea este asigurată prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), din cadrul Fondului Social European.

“Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de competenţe profesionale, adaptabil schimbărilor structurale permanente, pentru personalul din cele două unităţi medicale”, a precizat Steluţa Racolţa, manager general al RSC Consulting.

Cursurile care vor fi oprganizate au ca tematică atât managementul în sănătate, utilizarea aparaturii It medicale, munca orientată către pacient, managementul deşeurilor periiculoase, securitatea şi sănătatea muncii, comunicare.

Beneficiarii proiectului sunt atât medici cât şi asistente de la cele două unităţi medicale amintite.

Proiectul va fi lansat în octombrie, atât la Cluj cât şi la Târgu-Mureş.

Comenteaza