Ştatele de plată şi contractele vor fi depuse în format electronic înepând de anul viitor

Ştatele de plată şi contractele vor fi depuse în format electronic înepând de anul viitor
Angajatorii vor depune contractele de muncă ale angajaţilor şi ştatele de plată la Inspectoratele Teritoriale de Muncă (ITM) în format electronic, începând cu 1 ianuarie 2011, în urma unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate astăzi de Guvernul României, a anunţat astăzi ministrul Muncii, Ioan Botiş.
Documentele similare încheiate în luna decembrie a acestui an sunt singurele care vor mai fi depuse pe hârtie - până la sfârşitul lunii ianuarie - conform Ordonanţei adoptate astăzi.

Totodată, angajatorii nu vor mai plăti de la 1 ianuarie 2011, comisioanele de 0,75% pentru păstrarea carnetelor de muncă la sediul ITM-urilor, respectiv de 0,25% pentru păstrarea carnetelor de muncă la sediul angajatorului, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Guvernului.

„Este o degrevare a taxelor fiscale şi cred că această scădere va contribui, în continuare, la reformele pe care Guvernul României le întreprinde în domeniul reducerii fiscalităţii”, a precizat ministrul Muncii, familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, la un brifeing de presă organizat astăzi la sediul Guvernului.

Comenteaza