Gigantul IBM dă Clujul pe Târgu-Mureş

Gigantul IBM dă Clujul pe Târgu-Mureş
Concernul informatic american International Business Machines (IBM) se orientează către municipiul Târgu-Mureş pentru deschiderea noului centru de cercetare-dezvoltare.
Doi dintre directorii IBM s-au aflat săptămâna trecută în România pentru a discuta cu autorităţile locale despre deschiderea acestui centru, urmând ca un memorandum să fie încheiat în cursul acestei luni, informează portalul money.ro. Primăria Târgu-Mureş a precizat că negocierile au început din noiembrie când, la nivelul guvernului, a avut loc o întâlnire cu vicepreşedintele IBM Research, Thomas Reeves. La sfârşitul anului trecut Clujul apărea ca fiind favorit în deschiderea noului centru de dezvoltare.

Centrul din Târgu-Mureş urmează să deservească întreaga regiune balcanică şi face parte dintr-un proiect mai amplu al primăriei, intitulat “Digital Mureş”, care urmăreşte crearea primului oraş complet digitalizat din România, în care orice serviciu să poată fi accesat prin intermediul internetului. Reprezentanţii locali au declarat că sunt în discuţii şi cu alte companii de talie internaţională în încercarea de a transforma oraşul într-un pol de cercetare.

(D.E.)

Comenteaza